Naši reprezentativci saznali imena rivala u kvalifikacijama EP za seniore

U četvrtak, 25. maja 2017, obavljen je žreb kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo koje u petak počinje u češkim Račicama i na kojem će se do 28. maja za kontinentalna odličja boriti 532 posade iz 34 zemlje. Od srpskih čamaca, u kojima veslaju samo reprezentativci Partizana, led probija četverac bez kormilara Aleksandar Beđik, Igor Lucić, Igor Đerić, Damjan Lazić koji će se od 10,20 časova u drugoj grupi kvalifikacija boriti sa posadama Češke, Italije, Rusije i Hrvatske za tri mesta koja vode direktno u subotnje polufinale (11,08 č). U prvoj grupi su Holandija, Španija, Nemačka, Grčka i Švajcarska, a u trećoj Rumunija, Velika Britanija, Francuska i Litvanija. Repesaž u ovoj disciplini je u petak od 15,50 č.

Samo deset minuta kasnije na stazu izlazi Marko Marjanović. Partizanov skifista je voljom žreba svrstan u prvu grupu kvalifikacija u kojoj će se sa čamcima Holandije, Mađarske, Španije, Turske i Gruzije boriti za prvo mesto koje će jedino voditi direktno među 12 najboljih (polufinale u subotu od 11,44 č). U drugoj grupi kvalifikacija su Azerbejdžan, Danska, Francuska, Albanija, Litvanija i Francuska, u trećoj Finska, Grčka, Češka, Bugarska, Norveška i Nemačka, a u četvrtoj Rumunija, Italija, Belorusija, Švedska i Hrvatska. Repesaž skifova je u petak od 15,55 č.

Naposletku na stazu izlazi i dvojac bez kormilara Miloš Vasić, Nenad Beđik. Naš čamac će tačno u podne veslati u prvoj grupi kvalifikacija sa posadama Češke, Španije, Francuske i Nemačke. Prva dva čamca idu direktno u finale (nedelja, 11,31 č), dok će ostali u repesaž u subotu od 10,38 č. U drugoj grupi kvalifikacija dvojca bez kormilara veslaće posade Holandije, Italije, Mađarske, Belorusije i Velike Britanije.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN