Vasić i Beđik na prijemu u Palati Srbija

U petak, 2. juna 2017, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić ugostio je u Palati Srbija naš reprezentativce Miloša Vasića i Nenada Beđika i njihovog trenera Nebojšu Ilića, koji su osvojili bronzanu medalju u dvojcu bez kormilara na Evropskom prvenstvu za seniore u češkim Račicama. U delegaciji Veslačkog saveza Srbije bio je i predsednik Izvršnog odbora Viktor Nikolić. Pored naših veslača ministar omladine i sporta upriličio je prijem i za Borislavu Perić-Ranković, Nadu Matić i Kristinu Arančić, te Mitra Palikuću, Darka Babića i Budimira Malešića, koji su na ekipnom Prvenstvu sveta u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom, osvojili zlato, odnosno bronzu.

Udovičić je istakao da je ponosan na sjajne rezultate naših sportista i da naši veslači i paraolimpijci treba da budu motivacija i primer svim mladim ljudima da se napornim i predanim radom i trudom može mnogo postići. Tom prilikom naglasio je da mu je izuzetno drago što je Evropski paraolimpijski komitet proglasio srpsku reprezentaciju za najuspešniju.

– Želeo bih ovom prilikom da zahvalim ministru Udovičiću na prijemu, ali i na velikoj podršci i sjajnim uslovima koje imamo zahvaljujući Ministarstvu omladine i sporta. Nastavljamo dalje, sledeći veliki cilj je medalja na Svetskom prvenstvu u septembru – rekao je naš veslač Miloš Vasić.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN