Novi izazov pionira i kadeta na domaćoj sceni

Podmladak Veslačkog kluba Partizan u subotu, 17. juna 2017, imaće novi test na domaćoj sceni. Čurug će tog dana biti domaćin drugog kola Omladinske lige Srbije na kojem će naši pioniri i kadeti nastupiti u ukupno 29 čamaca. U skifu za pionire veslaće Mihailo Petrović, Uroš Đurica, Jovan Manić, Mihailo Glamočlija i Mateja Janić, u dubl skulu za pionire Mihailo Žarković i Strahinja Raković, odnosno Matej Kujundžić i Sergej Đurić, a u četverac skulu za pionire Pavle Đukanović, Igor Lučić, Aleksandar Kuzmanović i Marko Marjanović, odnosno Strahinja Pavišić, Jovan Radojičić, Tadej Ilić i Ilija Bunčić. Milica Joksimović će veslati u skifu za pionirke, a Anja Marinković i Anastasija Ivanović u dubl skulu za pionirke.

U skifu za kadete imaćemo šest čamaca. U jednom će nastupiti Ognjen Ilić, u drugom Dimitrije Protić, u trećem Andrej Mirković, u četvrtom Nikola Đorđević, u petom Đorđe Lončar, a u šestom Miloš Joksimović. Nikola Dabović i Željko Kusicki (Srebrno jezero), Marko Tomić (Srebrno jezero) i Vuk Jurišić, odnosno Đorđe Lončar i Miloš Joksimović veslaće u dubl skulovima za kadete, Vasilije Popović, Bojo Bojović, Dobrivoje Trifunović i Tihomir Vlajić u četvercu bez kormilara za kadete, a Dušan Cvetković, Petar Simeunović (Srebrno jezero), Dušan Belić i Mihajlo Božinović, te Miloš Pavlović (Srebrno jezero) Vuk Švabić (Srebrno jezero), Batrić Jevrić i David Pilipović (Srebrno jezero) u četverac skulovima za kadete. U skifu za kadetkinje nastupiće Vanja Bogdanović i Natalija Penev, a u dubl skulu za kadetkinje Aleksandra Dinčić i Maša Bugarski, Natalija Ilić (Srebrno jezero) i Ana Filipović, Jelena Trivan i Anja Radinović, odnosno Ljubica Simanić i Lara Žigić.

Sastanak Regatnog odbora je u 9 č, a prijavljeno je čak 128 posada iz 13 srpskih klubova. Pored Partizana predstavnike u Čurugu imaće i Begej 1883, Galeb, Grafičar, Danubius 1885, Zreneks, Palić, Sava, Smederevo, Srebrno jezero, Tamiš, Crvena zveda i Čurug. Posle subotnjeg takmičenja održaće se još dva kola Omladinske lige Srbije – 26. avgusta na lokaciji koja će biti naknadno određena i 14. oktobra u Novom Sadu.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN