Veslačice bile zadužene za zlata prvog finalnog dana na Paliću

Prvog dana jula 2017. na jezeru Palić u prepodnevnim časovima održani su prvi finalni okršaji na 55. internacionalnoj regati “Vojvodina Open”. Naš Klub je osvojio ukupno devet odličja, od toga tri zlatna, dva srebrna i četiri bronzana. Sve najsjajnije medalje osvojene su u režiji naših veslačica. Maša Stanisavljević u tandemu sa Milicom Vodogaz iz Grafičara trijumfovala je s vremenom 7:43.48 u dubl skulu za seniorke. Zlatnim odličjem okitila se i Anđela Nišević koja je u paru sa Natašom Ilić iz Danubiusa 1885 pobedila s rezultatom 7:41.72 u dubl skulu za juniorke. Bez premca na Palićkom jezeru bile su Ana Filipović, Natalija Ilić (Srebrno jezero), Aleksandra Dinčić i Maša Bugarski koje su s rezultatom 7:46.65 došle do trofeja u četverac skulu za kadetkinje. Dinčićeva i Bugarski su prigrabile još jedno odličje. Njih dve su osvojile srebro u dubl skulu za kadetkinje izveslavši finalni okršaj u vremenu 8:39.41. U istoj trci Jelena Trivan i Ana Filipović su bile pete s 8:50.16.

Srebro su izlili i Dimitrije Protić, Nikola Mirilo, Nikola Milošević i Mateja Šarenac u četvercu bez kormilara za kadete koji su do ovog odličja stigli s vremenom 6:25.98. Bronzano odličje osvojio je Kosta Petrković u skifu za kadete s 7:50.04 u kojem je Veljko Matić bio četvrti s 7:50.34, a Nikola Mirilo šesti u B finalu s 9:44.96. Bronzane medalje osvojili su Mihailo Petrović, Mihailo Glamočlija, Aleksandar Kuzmanović i Strahinja Pavišić s 3:57.56, odnosno Ilija Bunčić, Marko Marajnović, Tadej Ilić i Pavle Đukanović s 3:43.03 u četverac skulu za pionire (veslali u različitim grupama), kao i Petar Ivašić s 3:10.50 u skifu za veterene.

U skifu za juniorke Anđela Nišević je bila šesta s 9:36.98, Ljubomir Gavrić i Aleksa Stanković su s 10:51.42 zauzeli sedmo mesto u dvojcu bez kormilara za seniore, dok su naši studenti Igor Nikolić, Nikola Roganović, Ilija Marković, Nikola Stanković, David Popov, Igor Špagnut, Lukijan Maratović, Nenad Radonjić i kormilar Tadej Ilić s 6:05.16 bili peti u osmercu za studente. U subotu popodne su kvalifikacije za nedeljna finala, a od naših posada ogledaće se u skifu za pionire Mihailo Petrović i Ilja Bunčić, u dubl skulu za pionire Mihailo Glamočlija i Strahinja Pavišić, Pavle Đukanović i Marko Marjanović, odnosno Aleksandar Kuzmanović i Tadej Ilić, u dubl skulu za kadete Kosta Petković i Veljko Matić, te Andrej Mirković i Batrić Jevrić, u dvojcu bez kormilara za kadete Nikola Milošević i Matija Šarenac, a u osmercu za kadete Ognjen Ilić, Željko Kusicki (Srebrno jezero), Dimitrije Protić, Nikola Mirilo, Kosta Petković, Veljko Matić, Nikola Milošević, Mateja Šarenac i kormilar Luka Mladenović, odnosno Marko Anđelković (Srebrno jezero), Vasilije Popović, Mihailo Božinović, Petar Simeunović (Srebrno jezero), Bojo Bojović, Batrić Jevrić, Tihomir Vlajić, Ranko Samardžija (Srebrno jezero) i kormilar Tadej Ilić. U skifu za kadetkinje veslaće Aleksandra Dinčić, Vanja Bogdanović, Ana Filipović, Jelena Trivan i Anđelija Mladenović, u dvojcu bez kormilara za juniore Marko Gatalica i Marko Đuranović, u četvercu bez kormilara za juniore Luka Stijačić, Lazar Ilinčić, Marko Gatalica i Marko Đuranović, u četverac skulu za juniorke Milena Klepić (Čurug), Staša Kenić, Anđela Nišević, Maša Bugarski, a u skifu za seniorke Lenka Protić.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN