Partizanov reprezentativni teški četverac u petak od 17 č vesla za svetsko finale

Posle sigurnog plasmana u polufinale Svetskog prvenstva za seniore do 23 godine i dana predaha Partizanov reprezentativni četverac bez kormilara u petak očekuje mnogo teži zadatak, čije će rešavanje vredeti svetskog finala. Vanja Obradović, Aleksandar Beđik, Igor Đerić i Damjan Lazić od 17 časova na regatnoj stazi u Plovdivu boriće se za plasman među šest najboljih svetskih ekipa. Rivali našeg čamca biće dve posade koje su obeležile kvalifikacije – Velika Britanija i Australija, zatim Litvanija, kao i dva čamca koja su do polufinala u četvertak stigla iz drugog pokušaja – pobednik repesaža Nemačka i treća u ovoj trci, Južnoafrička Rebulika. U drugoj polufinalnoj grupi veslaće Italija, Španija, Austrija, Holandija, Švajcarska i SAD. A finale u četvercu bez kormilara na programu je u 17,18 č, a B finale u 15,25 č.

– Postoji nekoliko stvarčica koje nismo sproveli u delo na startu šampionata iako je plasman u prvoj trci u Plovdivu bio zadovoljavajući. U sutrašnjem polufinalu moraćemo da pokažemo više od onoga u kvalifikacijama ukoliko želimo da dođemo do trke za medalju u Bugarskoj – kazao je trener ovog čamca Aleksandar Ivković.

Na planetarnom šampionatu u Plovidu na stazu su 20. jula izašla četiri srpska čamca. Ženski dvojac bez kormilara Milica Slijepčević, Ljiljana Jošić je zauzeo treće mesto u repesažu pa će veslati u B finalu. Branioci titule u muškom dvojcu bez kormilara Viktor Pivač i Martin Mačković pobedili su u svojoj grupi kvalifikacija i tako se plasirali u polufinale, dok je dubl skul Đorđe Urukalo, Dimitrije Ibročić bio četvrti u kvalifikacijama pa će se za polufinale boriti u repesažu. Nikola Selaković se plasirao u četvrtfinale skifa za lake veslače pošto je osvojio drugo mesto u svojoj grupi repesaža.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN