Lijeskić, Mladenović, Tričković i Izda u petak u repesažu za polufinale

Pavle Lijeskić, Vuk Mladenović, Veselin Tričković i Aleksandar Izda u petak od 9,54 časova veslaće u repesažu za plasman u polufinale. Partizanov reprezentativni četverac bez kormilara izveslao je solidnu trku na startu šampionata, osvojivši s vremenom 6:24.07 drugo mesto u drugoj grupi kvalifikacija iz koje se samo prvoplasirani čamac Danske plasirao direktno u polufinale (subota, 10,30 č). Poput naše posade u repesaž su otišle i SAD (6:27.45), Indija (6:28.19) i Litvanija (6:44.40). Naš čamac je posle prvih 500 metara bio treći sa zaostatkom od svega 20 stotinki za posadom SAD, koja je bila druga. U tim trenucima Danci, koji su najbolje povukli, bežali su oko dve sekunde. Do ulaska u drugu polovinu trke srpski četverac je izbio na drugo mesto. Međutim, Danska je već tada imala veliku prednost, pa je naš čamac do kraja ostao na istoj poziciji. Iz prve grupe kvalifikacija u polufinale se plasirala Velika Britanija (6:10.55), iz treće Novi Zeland (6:13.81), a iz četvrte Rumunija (6:12.46). Protivnici našeg čamca u repesažu biće posade Austrije, Hrvatske i Francuske (dva prvoplasirana idu u polufinale)

Reprezentativka Srbije iz naših redova Anđela Nišević i Nataša Ilić iz Danubiusa nisu uspele da se iz drugog pokušaja domognu četvrtfinala. U prvoj grupi repesaža naš ženski dubl skul je s vremenom 7:47.44 zauzeo treće mesto pa će u subotu od 14,48 č veslati u E finalu. Prva dva mesta, koja su vodila u četvtfinale, zauzeli su čamci Belorusije (7:37.52) i Slovenije (7:39.80), dok će četvrtoplasirani Kazahstan (8:28.13), poput našeg čamca, veslati za plasman od 25. do 30. mesta. Niševićeva i Ilićeva su dobro startovale. Posle prvih 500 metara delile su prvo i drugo mesto sa posadom Slovenije. Međutim, tada su počele da padaju. Do ulaska u drugu “hiljadarku” skliznule se na treće mesto, a taj plasman nisu uspele da poprave do kraja.

Od ostalih srpskih posada u četvrtak je na stazu izašao i Vukašin Pivač iz Grafičara. On se trijumfom u svojoj, drugoj, grupi repesaža plasirao u četvrtfinale skifa.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN