Pripreme na Srebrnom jezeru i Sokobanji pun pogodak

Kao i prethodnih, i ove, 2017, godine avgust mesec je bio rezervisan za pripreme van našeg glavnog grada, Na dve lokacije u različitim terminima gotovo 70 naših najmlađih članova je, pod vođstvom svojih trenera, sticalo nova veslačka saznanja i pravilo osnovu za buduće velike pobede na sportskoj sceni. Za grupu od 25 pionira baza od 11. do 25 avgusta bilo je Srebrno jezero, gde su u jednom od najvećih trenažnih veslačkih centara u našoj zemlji, trenirali pod dirigentskom palicom trenera Dušana Bunčića.

– Prezadovoljan sam kako su protekle pripreme na Srebrnom jezeru. Imali smo odlične uslove za rad, a svi su ispunili kompletan plan i program ovog trenažnog ciklusa, Posebno sam srećan zbog činjenice da su nas zaobišli bilo kakvi zdravstveni problemi i da je, pored odličnih treninga, pripreme obeležilo i sjajno druženje, što je i jedan od glavnih ciljeva ovakvih odlazaka van Beograda – kazao je Dušan Bunčić.

Od 21. do 30. avgusta u Sokobanji 43 veslača i veslačaca našeg Kluba odradilo je pripreme, kojima su rukovodili treneri Rastko Petrović i Ivan Ninković.

– U Sokobanji smo ispunili 100 odsto planiranog trenažnog programa. Vreme je bilo naš saveznik tako da smo svaki dan maksimalno iskoristili za veslanje na Bavonskom jezeru. Pored toga imali smo mnogobrojne trenažne aktivnosti van vode, kao što su ergometer, bazični treninzi na suvom, osvajanje Ozrena… Osim par slučaja problema sa stomakom i zdravstvenim bilten nam je išao na ruku. Sve u svemu na ovom pripremama jedna grupa naših članova je pokazala izuzetno visoke standarde što će, nadam se, iskazati već na Prvenstvu Srbije koje nas očekuje sredinom septembra. Sa nama su na pripremam bili i polaznici Škole veslanja kojima će boravak u Sokobanji bilo jedno novo iskustvo i uvod u neku mnogo ozbiljniju trenažnu priču. Mnogi od njih će, siguran sam, dogodine biti stižeri pionirske ekipe– kazao je Petrović.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN