Đerić i Beđik u velikom stilu do evropskog finala

Partizanovi reprezentativci Igor Đerić i Aleksandar Beđik u velikom stilu su stigli do finala Evropskog prvenstva za seniore do 23 godine u poljskim Krušvicama. Naši momci su s rezultatom 7:07.54 ubedljivo trijumfovali u popodnevnom repesažu pa će se u nedelju od 13,25 časova boriti za odličje na Prvom šampionatu Starog kontinenta za mlađe seniore. Mesto među šest najboljih posada iz repesaža, pored Srbije, obezbedili su i čamci Švedske (7:12.01), Litvanije (7:18.36) i Norveške (7:19.29), dok će petoplasirana Austrija (7:24.19) i šestoplasirana Nemačka (7:31.37), veslati u B finalu. U finale, direktno iz kvalifikacija, plasirali su se čamci Slovenije i Grčke.

Đerić i Beđik, kojima je ovo prvi nastup na nekom velikom takmičenju u dubl skulu, od početka repesaža su “pokazali zube”. Već nakon prvih 500 metara imali su gotovo dve sekunde prednosti u odnosu na čamac Švedske, a tu prednost su duplirali na ulasku u drugu polovinu trke. Već tada je bilo očigledno da nemaju pravog takmaca u ovom okršaju, a zaliha od gotovo deset sekundi pred poslednjih 500 metara omogućila im je da u laganom finišu stignu do trijumfa.

– Prvi dan šampionata u Poljskoj obeležili su katastrofalni uslovi na stazi, posebno u prepodnevnom delu programa. Duvao je snažan vetar, koji je podigao velike talase, tako da je bilo kako se ko snađe. Takvi uslovi su posebno loše uticali na ekipe koje su nešto slabije uveslane. U tu grupu, na žalost, spada i naš čamac i samo je to bio razlog što je ubedljivo izgubio od Slovenaca u kvalifikacijama. Ipak, vreme se nešto poboljšalo popodne, Đerić i Beđik su uspeli da uhvate zaveslaj i svoj ritam i ubedljivo su stigli do finala – kazao je trener ovog čamca i prvi trener našeg Kluba Aleksandar Ivković – Po subotnjim rezultatima naš dubl skul biće među favoritima za postolje, a ostaje da se vidi kakvi su Grci jer jedino s njima se nismo trkali u subotu. Ipak, sve će biti otvoreno, jer je reč o finalu. Nadamo se da će uslovi za takmičenje biti bolji nego danas iako su i za sutra najavljeni kiša i vetar.

Zvezdin skifista Dušan Slavnić plasirao se u polufinale pošto je zauzeo treće mesto u svojoj grušpi repesaža.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN