Jedanaest aduta za Istanbul

Na Balkanskom prvenstvu, čiji će domaćin 9. i 10. septembra 2017. biti Istanbul, naš Klub će predstavljati 11 reprezentativaca i jedan trener. U dubl skulu za kadete nastupiće Kosta Petković i Veljko Matić, koji će veslati i u četevrac skulu za kadete sa Slavkom Savićem iz Crvene zvezde Matejem Nežićem iz Danubiusa 1885. Imenjaci Nikola Mirilo i Milošević ogledaće se u osmercu za kadete koji će pored njih dvojice činiti i Ivan Katić, Rastko Ratajac, Dušan Stefanović i Milan Ibročić iz Danubiusa 1885, Todor Marković i Miroslav Jovanović iz Smedereva, kao i kormilar Boško Kostić iz Crvene zvezde. Maša Bugarski i Aleksandra Dinčić za balkanska odličja boriće se u dubl skulu za kadetkinje i četverac skulu iste uzrasne konkurencije u kojem će pored njih dve nastupiti i Jana Tarabić iz Danubiusa 1885 i Milana Klepić iz Čuruga.

U juniorskoj konkurenciji naši članovi će veslati u tri discipline. Učesnici ovogodišnjeg Svetskog prvenstva za juniore u Trakaiju Pavle Lijeskić, Vuk Mladenović, Veselin Tričković i Aleksandar Izda nastupiće u četvercu bez kormilara, kao i u osmercu koji će činiti i Lazar Ristić i Marko Torbica iz Smedereva, Andrija Simeunović i Lazar Laković iz Galeba i Zvezdin kormilar Boško Kostić. Kao i na planetarnom šampionatu za juniore Anđela Nišević će i u Istanbulu veslaće u dubl skulu za juniorke u tandem sa Natašom Ilić iz Danubiusa 1885.

– Svi naši kadetski i juniorski reprezentativci dočekuju maksimlano spremno svoje poslednje međunarodno takmičenje u ovoj godini, pošto su odlično radili nakon Izborne regate. Iako od svih očekujemo da u Istanbulu budu na svom najvišem niovu, po svim rezultatima u dosadašnjem delu sezone glavni aduti za najviše plasmane na Balkanskom prvenstvu biće nam juniorski četverac Pavle Lijeskić, Vuk Mladenović, Veselin Tričković, Aleksandar Izda i kadetski dubl skul Kosta Petković, Veljko Matić. Takođe, za sve naše učesnike ovo takmičenje će biti i odlična priprema za najvažniji ispit na domaćoj sceni ove godine, Prvenstvo Srbije. Na njemu ćemo 16. i 17. septembra na Adi Ciganliji pokušati da dođemo do 28. uzastopne titule prvaka države – kazao je trener Goran Todorović.

Pored pomenutih posada boje Srbije na Balkanskom prvenstvu braniće i skifista za kadete Matej Nežić (Danubius 1885), dvojac bez kormilara za kadete Todor Stanković, Petar Isaković (Galeb), četverac bez kormilara za kadete Ivan Katić, Rastko Ratajac, Dušan Stefanović, Milan Ibročić (Danubius 1885), skifiskinja za kadetkinje Milana Klepić (Čurug), skifista za juniore Vukašin Pivač (Grafičar), dubl skul za juniore Danilo Selaković, Aleksa Petrović (Smederevo), četverac skul za juniore Veljko Milovanović (Crvena zvezda), Vukašin Pivač (Grafičar), Danilo Selaković, Aleksa Petrović (Smederevo), dvojac bez kormilara za juniore Andrija Simeunović, Lazar Laković (Galeb) i skifiskinja za juniorke Jovana Stanivuk (Čurug).

VESLAČKI KLUB PARTIZAN