Misija ispunjena – titula odbranjena

Misija ispunjena – titula odbranjena. Veslački klub Partizan u velikom stilgu stigao je do nove titule prvaka države, koju neprekidno osvaja od 1990. Ogroman, kilometarski, korak ka 28. uzastopnom naslovu najboljeg kluba u zemlji napravili su juniori i pioniri u subotu, a tačku na još jedan uspešan završetak pohoda ka tronu stavili su seniori i kadeti. U nedelju, 17. septembra 2017, drugog dana Prvenstva Srbije, u ovim uzrasnim kategorijama osvojeno je 6.5 zlatnih i po dve srebrne i bronzane medalje čime je šampionat završen sa ukupno 19.5 odličja, od čega je 10.5 bilo onih najsjajnijih. O ovogodišnjoj superiornosti našeg Kluba na najznačajnijem i najjačem domaćem takmičenju govori podatak da je drugi klub u ukupnom plasmanu, Čurug, osvojio čak devet odličja manje...

– Naši veslači i veslačice su odradili odličan posao na ovogodišnjem šampionatu i nastavili impresivan niz nepobedivosti na domaćoj sceni. Svi zajedno smo bili svesni težine zadatka i poslednjih mesec dana smo se fanatičnim radom izdigli do najviših standarda i uspeli da stignemo do cilja koji smo zacrtali još na početku sezone. Ne želimo da se na ovom zaustavimo i već sada nam je u mislima, prvo 29, a potom i 30. uzastopna titula državnog prvaka – kazao je prvi trener Partizana Aleksandar Ivković.

Šampionske trofeje u nedelju osvojili su Kosta Petković i Veljko Matić u dubl skulu za kadete s vremenom 7:26.94 (prvo mesto u svojoj grupi kvalifikacija s 7:55.45), Dimitrije Protić, Ognjen Ilić, Kosta Petković i Veljko Matić u četverac skulu za kadete s 6:26.50 (prvo mesto u svojoj grupi kvalifikacija s 7:07.05), Ognjen Ilić, Dimitrije Protić, Kosta Petković, Veljko Matić, Nikola Milošević, Nikola Mirilo, Tihomir Vlajić, Matija Šarenac i kormilar Luka Mladenović u osmercu za kadete s 6:06.61, Natalija Ilić, Jelena Trivan, Aleksandra Dinčić i Maša Bugarski u četverac skulu za kadetkinje s 7:19.93 (prvo mesto u svojoj grupi kvalifikacija s 8:05.68), Igor Đerić i Aleksandar Beđik u dubl skulu i dvojcu bez kormilara za seniore s 6:16.72 (prvo mesto u svojoj grupi kvalifikacija s 7:18.59), odnosno 7:19.95 (prvo mesto u svojoj grupi kvalifikacija s 7:35.61) i Vukosava Janjić i Anđela Nišević sa Larom Tiefenthaler i Jovanom Stanivuk iz Čuruga u četverac skulu za seniorke s 7:45.88.

Nikola Milošević, Nikola Mirilo, Tihomir Vlajić i Matija Šarenac s vremenom 6:37.11 (prvo mesto u svojoj grupi kvalifikacija s 7:08.99) osvojili su vicešampionsku titulu u četvercu bez kormilara za kadete, a odličje istog sjaja osvojili su i Aleksandar Beđik, Igor Đerić, Igor Lucić i Marko Đuranović s 6:14.75 (prvo mesto u svojoj grupi kvalifikacija s 7:04.34) u četvercu bez kormilara za seniore. Do bronzanih odličja stigli su Nikola Simović (prvo mesto u svojoj grupi kvalifikacija s 7:37.87) u skifu za seniore i Ljubica Simanić, Anja Radinović, Lara Žigić i Milica Joksimović s 7:55.11 (drugo mesto u svojoj grupi kvalifikacija s 8:21.19) u četevrac skulu za kadetinje.

– Velike pohvale zaslužuju svi naši učesnici šampionata koji su maksimalnim zalaganjem, disciplinom i ponašanjem, kako na stazi tako i van nje, pokazali kako se brane boje Kluba. Već posle subote novi uspeh se nazirao. Taj dan su obeležili Mladenović i Tričković koji su osvojili tri zlata u juniorskoj konkurenciji, što bi trebalo da im bude veliki podstrek za narednu sezonu kada postaju mlađi seniori. Titula je pečatirana u nedelju. Sjajne role su pružili kadetski dubl skul, četverac skul, osmerac, ženski četverac skul, kao i četverac bez kormilara koji je zbog malog peha ostao bez zlatnog odličja. Posebne pohvale zaslužuju i Beđik i Đerić koji su osvojili zlata u seniorskom dubl skulu i dvojcu bez kormilara i srebro u četvercu vez kormilara. Izveslali su šest trka u jednom danu i nije bilo realno da u takvoj situaciji osvoje i trofej u četvercu. Smederevo je bilo odmornije, ne i bolje i pobedilo je u finalu. Na kraju srdačno čestitam kompletnom stručnom štabu – trenerima Goranu Todoroviću, Dušanu Bunčiću, Rastku Petroviću, Ivanu Ninkoviću i Aleksandru Simeunoviću koji su predanim radom tokom čitave sezone značajno doprineli da Partizan zablista na najvažnijem i najjačem domaćem takmičenju – istakao je Ivković i dodao – Presrećni smo što smo na ovogodišnjem šampionatu osvojili čak tri šampionske titule u osmercu, najzahtevnijoj i najprestižnijoj disciplini, što nam skoro nije pošlo za rukom. To bi nam bilo neuporedivo teže da naši pioniri, kadeti i juniori nisu veslali u novom osmercu, koji smo, zahvaljujući jednoj širokoj akciji Kluba, uspeli da nabavimo prošle godine. Nastavićemo, koliko god smo u mogućnosti, da obnavljamo klupski „vozni park“ sve sa ciljem da naši članovi imaju najbolje moguće uslove za trening i takmičenje.

Na korak od postolja, osvojivši četvrta mesta, stali su Pavle Lijeskić, Vuk Mladenović, Veselin Tričković i Aleksandar Izda s 6:22.20 (drugo mesto u svojoj grupi kvalifikacija s 6:41.77) u četvercu bez kormilara za seniore, Ana Stojanović s 8:49.20 (drugo mesto u svojoj grupi kvalifikacija s 9:25.75) u skifu za seniorke i Natalija Penev i Vanja Bogdanović s 8:55.21 (treće mesto u svojoj grupi kvalifikacija s 9:07.23) u dubl skulu za kadetkinje. Ana Filipović je s 9:43.72 (treće mesto u svojoj grupi kvalifikacija s 10:07.92) bila peta, a Anđelija Mladenović s 9:53.78 (treće mesto u svojoj grupi kvalifikacija s 10:12.65) šesta u skigfu za kadetkinje, dok su Miloš Jokvimović i Đorđe Lončar s 8:44.54 (treće mesto u svojoj grupi kvalifikacija s 8:38.86) zauzlei šesto mesto u dubl skulu za kadete. Kroz kvalifikacije do finalnih okršaja nisu stigli Vuk Švabić (peto mesto u svojoj grupi kvalifikacija s 10:17.24) i Vid Mujezinović (četvrto mesto u svojoj grupi kvalifikacija s 9:47.93) u skifu za kadete, te Andrej Dašić i Đorđe Kostić (četvrto mesto u svojoj grupi kvalifikacija s 8:22.11) u u dubl skulu za kadete.

Na visini zadatka u nedelju su bili i naši studenti. Mihajlo Micić i Nikola Stanković s vremenom 7:45.89 osvojili su zlato u dubl skulu, a David Popov, Dejan Jovašević, Nikola Roganović i Nenad Radonjić srebro s 7:16.84 u četvercu bez kormilara za studente.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN