Partizanov trio spreman za start u Sarasoti

Partizanov reprezentativni trio Nenad Beđik, Miloš Vasić i Marko Marjanović, sa svojim trenerom Nebojšom Ilićem, u Sarasoti vrši poslednje pripreme pred nedeljni početak Svetskog prvenstva za seniore. Naši reprezentativci su na poprište planetranog šampionata stigli u prošlu subotu, a raport sa lica mesta dao nam je novopečeni otac Beđik, kome je u ponedeljak supruga Jovana rodila sina Viktora, njihovog prvenca.

– Rođenje sina Viktora biće mi svakako dodatni motiv da se na šampionatu u Americi prikažem u još boljem svetlu i da, na neki način, opravdam to što nisam bio tu kada je došao na svet. Budući da obavljamo poslednje pripreme za start šampionata proslava je morala da bude kratka, a pravo slavlje će sačakati povratak u Beograd. Nazdravili smo između sebe, a čestitke sam dobio i od turskih reprezentativaca sa kojima se najviše družimo – istakao je Beđik, koji će na šampionatu u Sarasoti veslati u dvojcu bez kormilara sa štorkerom Vasićem.

Beđik se osvrnuo i na uslove za takmičenje u Sarasoti:

– Polako ali sigurno smo se adaptirali na klimu na Floridi, gde je izuzetno visoka vlažnost vazduha, dok se temperatura konstantno kreće oko 30 stepeni. I Vasić i ja u dvojcu i Marjanović u skifu maksimalno smo spremni za prve trke, a na licu mesta videli smo konkurente koji u talasima pristizali u Sarasotu. Novi Regatni centar je zaista velelepan, a na samoj stazi stalno duvaju kontra i kontra-bok vetar. Ako tako bude na samom šampionatu trke će biti spore. Međutim, nama to neće predstavljati problem i nadam se da ćemo, bez obzira na uslove, ispuniti naša i trenerova očekivanja – kazao je Beđik.

U gradu na Zapadnoj obali Floride Partizanove reprezentativce i trenera posetio je naš bivši veslač Miroslav Jezdanov koji im je pružio podršku na putu ka novim uspesima na međunarodnoj sceni u ovog godini. Inače, šampionat u SAD će biti svečano otvoren u subotu, 23. septembra kada će biti održan i žreb kvalifikacionih grupa. Dvojac bez kormilara Nenad Beđik, Miloš Vasić i skifista Marko Marjanović svoje prve trke u Sarasoti imaće u nedelju od 17,06 č po našem vremenu (11,06 č po lokalnom), odnosno 19,06 č. Pored njih trojice boje Srbije na ovom takmičenju braniće i Milica Slijepčević (Danubius 1885) i Ljiljna Jošić (Čurug) koje će se ogledati u ženskom dvojcu bez kormilara.

U isčekivanju starta najvećeg i najjačeg svetskog veslačkog događaja u 2017. osetite delić atmosfere sa lica mesta kroz foto album iz Sarasote:

VESLAČKI KLUB PARTIZAN