Naš reprezentativni trio danas startuje na SP za seniore

Partizanov reprezentativni trio danas u Sarasoti (SAD) počinje svoj put na Svetskom prvenstvu za seniore za koje je žreb kvalifikacionih grupa obavljen u subotu kasno uveče. Od 17,11 časova po našem vremenu (11,11 č po lokalnom) dvojac bez kormilara Nenad Beđik, Miloš Vasić veslaće u drugoj grupi kvalifikikacije gde će mu rivali za prva dva mesta koja direktno vode u polufinale (četvrtak, 17,31 č) biti čamci Turske, Danske, Belurusije, Kine i Hrvatske. U prvoj grupi kvalifikacija su Holandija, Francuska, Italija, Španija, Republika Irska i Južnoafrička Republika, a u trećoj Češka, Rumunija, SAD, Novi Zeland, Velika Britanija i Argentina. Repesaž u ovoj disciplini na programu je u utorak od 18,29 č.

Voljom žreba skifista Marko Marjanović svrstan je u petu grupu kvalifikacija u kojoj će se od 19,16 č, za dva mesta koja direktno vode u četvrtfinale (sreda, 18,41 č), boriti sa čamcima Uzbekistana, Tunisa, Samoe i Hrvatske. U prvoj grupi kvalifikacija veslaće Brazil, Finska, Kuba, Monako i Meksiko, u drugoj Izrael, Češka, Južna Koreja, Francuska i Sveti Vinsent i Grenadini, u trećoj Rusija, Nemačka, Ukrajina, Paragvaj i Zimbabve, u četvrtoj Argentina, Japan, Španija, Danska i Bahami, u šestoj Novi Zeland, Južnoafrička Republika, Velika Britanija, Kina i SAD, u sedmoj Poljska, Portoriko, Švajcarska, El Salvador i Azerbejdžan, a u osmoj Benin, Holandija, Belorusija, Švedska i Italija. Repesaž u skifu na programu je u ponedeljak od 18,29 č.

Pored dva naša reprezentativna čamca boje Srbije u Sarasoti braniže i ženski dvojac bez kormilara Milica Slijepčević, Ljiljana Jošić koji svoj nastup na planetranom šampiontu počinje u ponedeljak.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN