Šesto mesto za Partizanov reprezentativni dvojac bez kormilara na SP u Sarasoti

Naši reprezentativci Miloš Vasić i Nenad Beđik zauzeli su šesto mesto u dvojcu bez kormilara na Svetskom prvenstvu za seniore u Sarasoti. Finalni okršaj naš čamac je izveslao u vremenu 6:37.89. Svetski prvaci postali su Italijani Lodo i Vičini (6:16.22) koji su ove godine stigli i do šampionske krune na Evropskom prvenstvu za seniore u Račicama. Srebro je pripalo braći Sinković iz Hrvatske (6:16.56), olimpijskim pobednicima u dubl skulu, dok su bronzu osvojili Novozelanđani Marej i Hanter (6:20.85). Četvrti kroz cilj prošla su braća Onfrej iz Francuske (6:26.26), a peti Britanci Džeferi i Džordž (6:31.19).

Vasić i Beđik, koji su bili jedini među finalistima koji su do bitke za medalje u Sarasoti izveslali tri trke, dobro su se držali prvih 500 m poslednjeg okršaja u Sarasoti. Međutim, na ulasku u drugu “hiljadarku” zaostatak za vodećom trojkom bio je veliki i već tada se videlo da naš čamac nema velike šanse da se umeša u borbu za visok plasman u ovoj trci. Šesto vreme imao je na 1.000 m, a sa tim plasmanom je i prošao kroz cilj.

– Vasić i Beđik su plasmanom u finale Svetskog prvenstva za seniore potvrdili visoku svetsku klasu. Ipak, okršaj za medalju nisu uspeli da izveslaju na svom najvišem nivou, pa su ostali bez višeg plasmana od šestog mesta – kazao je trener dvojca bez kormilara i šef Stručnog štaba našeg kluba Nebojša Ilić.

U subotu su u Sarasoti nastupile i Milica Slijepčević iz Danubiusa 1885 i Ljiljana Jošić iz Čuruga koje su zauzele treće mesto u B finalu ženskih dvojaca bez kormilara.

U nedelju, 1. oktobra, poslednjeg dana šampionata svoj nastup u Sarasoti završava i Marko Marajnović. Naš skifista će od 15, 15 č veslati u B finalu, za plasman od sedmog do 12. mesta. Pored našeg čamca u ovoj trci će nastupiti i Švajcarac Stalhberg, Holanđanin Broenink, Danac Nilsen, Poljak Vegricki-Smiček i Rus Ribčev.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN