Milošu Vasiću, Nenadu i Aleksandru Beđiku i Igoru Đeriću specijalna priznanja JSD Partizan

Naši članovi Miloš Vasić, Nenad i Aleksandar Beđik i Igor Đerić dobili su specijalna priznanja JSD Partizan na svečanosti u Sportskom centru Teleoptik u Zemunu održanoj u sredu, 4. oktobra 2017, povodom 72 godina od osnivanja ovog sportskog društva. Miloš Vasić i Nenad Beđik ove godine osvojili su bronzanu medalju u dvojcu bez kormilara na Evropskom prvenstvu za seniore u Račicama, dok su se Igor Đerić i Aleksandar Beđik okitili vicešampionskom titulom u dubl skulu na Evropskom prvenstvu za seniore do 23 godine u Krušvicama. Inače, na najznačajnijim međunarodnim takmičenjima, olimpijskim igrama i svetskim i evropskim prvenstvima, ove sezone u celom Sportskom društvu “upisano” je tek šest odličja, od kojih je naš Klub osvojio trećinu, tj. dve. Pored pojedinačnih priznanja Veslački klub Partizan je nagrađen za titulu u šampionatu, do koje je ove godine došao 28. put uzastopno, i koja je bila među ukupno pet koju su osvojili članovi “crno-bele” porodice.Na svečanosti u Sportskom centru Teleoptik, na kojoj su naš klub predstavljali šef stručnog štaba Nebojša Ilić, sekretar Jovan Tešmanović, treneri Goran Todorović i Ivan Ninković i član Škole veslanja Marko Tešmanović, za najuspešniji muški klub proglašen je fudbalski klub, osvajač duple krune u prošloj sezoni, dok je u ženskoj konkurenciji to priznanje pripalo karate klubu, osvojaču Kupa Srbije. Priznanje za najuspešnije sportiste dobili su vaterpolista Nikola Jakšić i strelkinja Andrea Arsović, dok je najuspešniji trener Marko Nikolić, bivši šef stručnog štaba fudbalskog kluba. Najuspešnija ekipa u konkurenciji juniora je vaterpolo klub, nagradu za najuspešnijeg juniora dobio je džudista Darko Brašnjović, dok je najuspešnija juniorka karatistkinja Aleksandra Janković.

Pored naših članova specijalna priznatnja dobili su i Andrea Arsović, za osvojenu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu, vaterpolistima Radomiru Drašoviću, Nebojši Toholju, Petru Tomiću, Nikoli Lukiću, Đorđu Vučinići, Marku Jankoviću, Filipu Radojeviću, Petru Velkiću, Milutinu Belopavloviću i Nikoli Radonjiću za osvojenu bronzanu medalju na Svetskom prenstvu za juniore, košarkaš Tadija Tadić za osvojeno zlato na Evropskom juniorskom prvenstvu, Dušan Tanasković i Stevan Karapandžić za osvojenu bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za kadete i kuglaš Milan Jovetić za osvojenu zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u ekipnoj konkurenciju. Uz Veslački klub Partizan posebna priznanja za titule prvaka države i trofeje Kupa dobili su i fudbalski klub, vaterpolo klub, ženski karate klub, biciklistički klub i klub dizača tegova u ženskoj konkurenciji.

– Četvrti oktobar je važan dan u kući, kada je cela porodica na okupu. Ovo je dan kada sumiramo uspehe, ali i konstatujemo i teške trenutke kroz koje svaka porodica neminovno prolazi i iz onih koje porodice kao što je naša uvek izađe još jača i bolja – istakao je predsednik JSD Partizan Milorad Vučelić i dodao – Ove sezone su klubovi JSD Partizan u seniorskoj konkurenciji osvojili pet titula prvaka države. U pojedinačnoj konkurenciji osvojeno je više od 100 medalja. Na međunarodnoj sceni, kada su u pitanju svetska i evropska prvenstva, osvojeno je šest medalja u seniorskoj konkurenciji i 13 u mlađim kategorijama.

Vučelić je napomenuo da je "realnost da su vremena teška i turbulentna".

– Teška u najvećoj meri ekonomski. Govoriti o nezavidnoj finansijskoj situaciji u kojoj se nalazi sport u Srbiji sada već predstavlja opšte mesto. U svojim nastojanjima da prevaziđemo izazove, JSD Partizan je pokazalo dve svoje važne osobine. Prva je žilavost, u smislu čvrstine, strukture i jedinstva društva u celini, a druga je elastičnost u smislu dobre procene trenutnog stanja i prilagođavanja situacijama – rekao je Vučelić.

(Foto B92)

VESLAČKI KLUB PARTIZAN