Dosegnuti svi ciljevi priprema u Sokobanji

Kombinovana grupa od 24 veslača Partizana i Save od 31. januara do 9. februara 2018, pod dirigentskom palicom trenera Rasta Petrovića, odradila je desetodnevne zimske pripreme u Sokobanji. Kao i dugi niz godina unazad baza u ovom turističkom mestu bio im je hotel „Moravica“ u kojem su, po rečima Petrovića, imali najbolje moguće uslove za rad.

– Na pripremama su mahom bili pioniri i pionirke uz dve juniorke, tri kadeta i dve kadetkinje. Program je bio izuzetno zahtevan i obiman, a sa velikim zadovoljstvom mogu da konstatujem da smo ga ispunili do tančina. U tome su nam pomogli i vremenski uslovi koji su nam celim tokom boravka u Sokobanji išli na ruku. Na trenažnom „meniju“ bili su ergometeri, za koje nam je rukovodstvo hotela obezbedilo posebnu salu, bicikli, trčanje, stepovanje, teretana... I zdavstveni bilten je bio odličan budući da smo tokom deset dana imali samo par slučajeva viremija, koje su, na sreću, trajale kratko. Sve u svemu prezadovoljan sam kako su momci i devojke radili u Sokobanji gde su im društvo u hotelu pravili i brojni drugi sportisti – kazao je Petrović.

Trener našeg Kluba je istakao da su ove pripreme bile i poslednji veći zamah za prvo zvanično takmičenje u novoj sezoni – Prvenstvo Srbije na ergometrima, krajem februara:

– Do početka Ergometrijada ostalo nam je još dve nedelje koje ćemo iskoristiti za poliranje forme za ovo takmičenje, budući da je glavni deo trenažnih aktivnosti, zaključno sa sokobanjskim pripremama, iza nas. S optimizmom očekujemo kako prvi ovogodišnji test, tako i takmičenja koja će uslediti posle njega. Vodeći pioniri su u Sokobanji sve treninge odradili u najvišem, A, standardu za ovu uzrasnu kategoriju. Tako sada pored Dašića, koji je i lane bio dominantan u odnosu na konkurenciju u zemlji, sada imamo grupu od pet-šest takvih veslača. Kada su u pitanju pionirke one su trenutno malo ispod tog najvišeg standarda, ali su pokazale da su na dorbom putu da ga uskoro dosegnu – zaključuje Petrović.

Galeriju slika sa priprema u Sokobanji pogledajte OVDE

VESLAČKI KLUB PARTIZAN