INTERVJU S VASILIJEM BOJNIĆEM: Jedan od vođa ovogodišnjeg pionirskog tima

Vasilije Bojnić pripada grupi naših veslača od koje se očekuje da ove godine bude motor pionirskog tima. Veslanje je počeo da trenira u novembru 2016, a u drugoj polovini prošle godine umnogome je promenio pristup treninzima što je, gotovo momentalno, dovelo do toga da se njegov ogroman potencijal ispolji i kroz odlične rezultate. Na Prvenstvu Srbije 2017. za dlaku je ostao bez odličja u pionirskom četverac skulu u kojem su, pored njega, i ostali članovi ovog čamca bili pretpioniri. U trenažnom ritmu najviših standarda nastavio je i preko zime, a krunu na sjajan rad u ovom delu sezone stavio je krajem februara na Ergometrijadi gde je sa Lukom Delićem, Đorđem Ilićem i Veljkom Kmekićem, u konkurenciji čak 15 posada, ubedljivo stigao do zlata u četevarc skulu za pionire. Ujedno od svih srpskih pionira izveslao je najbolji rezultat – 3:20,02.

U koju školu ideš i kakav si đak?

Idem u Osnovnu školu “Vojvoda Radomir Putnik” i vrlo dobar sam đak. Ove godine završam osnovnu školu, a želja mi je da obrazovanje nastavim u Sportskoj gimnaziji. Jedan od glavnih razloga za to jeste činjenica da bi, ako upišem ovu gimnaziju, mogao još više da se posvetim veslanju.

Koji su ti predmeti najomiljeniji?

Kao i većina dece i meni je fizičko jedan od najomiljenijih predmeta, tim pre što sam sportista. Pored ovog predmeta volim i tehničko obrazovanje jer uživam u izradi raznih predmeta.

Zbog čega si počeo da treniraš veslanje?

Pre veslanja nisam se bavio nijednim sportom, a ideja da bih mogao da počnem nešto da treniram javila se krajem 2016. Otac mi je preporučio veslanje jer mu se nekoliko meseci pre toga svideo ovaj sport prateći Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. Poslušao sam njegov savet, otišao na probu i tako je sve počelo...

Šta ti je najzanimljivije na treninzima?

Obožavam kada smo u čamcima i kada na vodi uvežbavamo razne elemente tehnike – zaveslaj, ubrzanja, start...

Koji ti je dosadašnji uspeh najdraži?

Zlato na ovogodišnjem Prvenstvu Srbije na ergometrima na Novom Beogradu uspeh je koji za sada ima poseban značaj za mene. Delić, Ilić, Kmekić i ja smo trijumfovali u konkurenciji pionirskih četevarc skulova sa čak 11 sekundi prednosti u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu. Bili smo presrećni do neba.

Da li imaš idola?

Budući da mi je dubl skul omiljena disciplina idoli su mi Martin i Valent Sinković iz Hrvatske jer su u ovom čamcu zabeležili najbolje rezultate u istoriji veslanja.

Šta bi voleo da postigneš u veslanju?

Cilj mi je u dubl skulu za pionire, najverovatnije sa Đorđem Ilićem, dominiram na domaćoj sceni i da u ovom čamcu postanem državni prvak. Naredne godine biću mlađi kadet i tu sezonu voleo bih maksimalno da iskoristim za napredak u svim segmentima, da bi 2020. pokušao da u ovoj kategoriji postanem kadetski reprezentativac Srbije.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN