U Zagrebu regatni prvenac za naše veslače u 2018.

Veslači našeg Kluba ovog vikenda na Regatnoj stazi na Jarunu u Zagrebu imaće regatni prvenac u ovoj sezoni. Na 35. internacionalnoj regati „Croatia Open“ 14. i 15. aprila nastupiće 12 naših članova koji sa trenerima Nebojšom Ilićem, Aleksandrom Ivkovićem i Goranom Todorovićem put Hrvatske kreću u petak. Od pomenutog broja njih trojica, Miloš Vasić, Nenad Beđik i Marko Marjanović, veslaće pod zastavom Srbije. Vasić i Beđik, koji su na martovskom testu postigli najbolji rezultat, prvog dana veslaće u dvojcu bez kormilara. Odluka o čamcu u kojem će veslati drugog dana biće doneta na licu mesta, a postoji mogućnost i da nastupe u dubl skulu. Marjanović, koji je poput Vasića i Beđika bio sjajan na martonskom testu, i u subotu i u nedelju nastupiće u konkurenciji skifova za seniore A.

Ostali naši veslači će se boriti pod klupskim bojama i to u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji u kojima će im regata u Zagrbe biti prva kriterijumska za sastav državnog tima. U konkurenciji juniora u subotu na stazu skifista Pavle Lijeskić, dvojac bez kormilara Kosta Petković, Marko Đuranović i skifiskinje Anđela Nišević i Maša Bugarski. Prvog dana regate u konkurenciji kadeta veslaće dva Partizanova dubl skula. Jedan će činiti Miloš Pavlović i Ranko Samardžija, a drugi Tihomir Vlajić i Dušan Cvetković.

Drugog dana naš Klub će nastupiti sa četiri čamca. Petković i Đuranović će nastupiti u dubl skulu za juniore, dok će u istoj disciplini veslati i Pavle Lijeskić u tandemu sa Markom Torbicom iz Smedereva. U dubl skulu za juniorke Niševićeva će se za odličja boriti sa članicom Crvene zvezde Mašom Bezbradicom. U kadetskoj konkurenciji Maša Bugarski će veslati u skifu, dok će Miloš Pavlović, Ranko Samardžija, Tihomir Vlajić i Dušan Cvetković nastupiti u četverac skulu.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN