Sjaj Partizanovih seniora u Zagrebu, juniorsko srebro za Lijeskića

Partizanovi seniorski reprezentativci briljirali su prvog dana prvog dana Internacionalne regate „Croatia Open“, koja će ove godine održava 35. uzastopni put na Regatnoj stazi na Jarunu u Zagrebu. Marko Marjanović s rezultatom 6:48.80 trijumfovao je u skifu pobedivši u finalu domaćeg takmičara i olimpijskog vicešampiona iz Rio de Žaneira Martina Damira, kojem je s 6.50.53 pripalo drugo mesto. Bronzu je, s vremenom 6:56.23, osvojio Aleksandar Filipović koji je nastupio u dresu svog kluba, Smedereva. Marjanović je do finala stigao prvim mestom drugoj grupi kvalifikacija s vremenom 7:07.20.

Poput Marjanović do zlatnog odličja u glavnom gradu Hrvatske stigli su i Miloš Vasić i Nenad Beđik. Partizanov reprezentativni dvojac je u finalu bio ubedljiv prošavši kroz cilj u vremenu 6:22.41 čime je za gotovo sedam sekundi bio brži od drugoplasiranih Turaka Besim Tolga Šahinoglua i Onat Kazaklija (6:29.38). Treće mesto osvojio je čamac Austrije Rudolf Kverfeld, Maksimiljan Kohlmair (6:30.02).

Od Partizanovog podmlatka najuspešniji prvog dana bio je Pavle Lijeskić koji je s vremenom 7:19.41 osvojio srebrnu medalju u skifu za juniore (drugo mesto u petoj grupi kvalifikacija s 7:27.40). Finala se domogao i dvojac za juniore u sastavu Nikola Lončar, Marko Đuranović koji je u borbi za medalje zauzeo šesto mesto s vremenom 7:06.79 (drugo mesto u prvoj grupi kvalifikacija s 7:14.54). Kadetkinja Maša Bugarski bila je s vremenom 8:24.37 u B finalu skifa za juniorke (treće mesto u četvrtoj prvoj grupi kvalifikacija s 8:24.89), dok je u istoj konkurenciji Anđela Nišević bila druga u C finalu s 8:23.02 (treće mesto u šestoj grupi kvalifikacija s 8:26.16). Miloš Pavlović i Ranko Samardžija s 6:57.33 trijumfovali su u B finalu dubl skula za kadete (drugo mesto u petoj grupi kvalifikacija s 7:06.21), dok su u istoj trci Dušan Belić i Dušan Cvetković s 7:15.30 bili četvrti (drugo mesto u trećoj grupi kvalifikacija s 7:16.44).

U nedelju Marjanović će ponovo nastupiti u konkurenciji skifova za seniore, dok će Vasić i Beđik veslati u dub skulu. Petković i Đuranović će nastupiti u dubl skulu za juniore, dok će u istoj disciplini veslati i Pavle Lijeskić u tandemu sa Markom Torbicom iz Smedereva. U dubl skulu za juniorke Niševićeva će se za odličja boriti sa članicom Crvene zvezde Mašom Bezbradicom. U kadetskoj konkurenciji Maša Bugarski će veslati u skifu, dok će Miloš Pavlović, Ranko Samardžija, Tihomir Vlajić i Dušan Cvetković nastupiti u četverac skulu.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN