Dvostruki izazov u sredu na Adi Ciganliji

Članove Veslačkog kluba Partizan Kluba u sredu, 2. maja 2018, na Adi Ciganliji očekuju dva takmičenja na domaćoj sceni. Naši veslači i veslačice u jednom danu će se ogledati na Prvenstvu Srbije u malim čamcima i na Prvoj regati Kupa Srbije – Otvorenom prvenstvu Beograda. Na šampionatu države u malim čamcima, koje će po planovima izbora seniorske i juniorske reprezentacije biti izborno takmičenje za Svetski kup u Beogradu od 1. do 3. juna i Evropsko prvenstvo za juniore u francuskom Gravelinu 26. i 27. maja, boje našeg Kluba braniće 18 takmičara i takmičarki. U skifovima za seniore veslaće Marko Marjanović i Nikola Simović, a u dvojcu za seniore Miloš Vasić i Nenad Beđik. Pavle Lijeskić će nastupiti u skifu za juniore, dok će Nikola Lončar i Kosta Petković, odnosno Marko Đuranović i Veljko Matić veslati u dvojcu za juniore. Anđela Nišević, Maša Bugarski, Anja Radinović, Lenka Protić i Ljubica Simanić boriće se za odličja u skifu za juniorke, a Jelena Trivan i Natalija Ilić, te Vukosava Janjić i Elena Radojković u dvojcu za juniorke.

Promenjen je kalendar u odnosu na prethodne godine, tako da ćemo se prvi put boriti za titule državnih šampionata, doduše samo u skifovima i dvojcima za seniore i juniore, u ovom periodu godine. Šampionat je trebalo da bude održan prethodne subote, ali je zbog loših vremenskih uslova pomeren za sredu, a videćemo kakvi će biti uslovi na stazi sutra. Bez obzira na sve  nastupićemo u najjačem sastavu. Očekujemo da u skifu i dvojcu za seniore, Marjanović, odnosno Vasić i Beđik, potvrde da su ubedljivo najbolji u zemlji. Oni su već obezbedili svoje mesto u reprezentaciji za Svetski kup u Beogradu, a ovo će im biti prilika za svojevrsnu proveru za to takmičenje. Očekujemo da u skifu za juniore Lijsekić potvrdi da je najbolji u zemlji u ovoj disciplini, što je već pokazao na testovima i na regati u Zagrebu. U dvojcu za juniore smo napravili dve najbolje moguće kombinacije, a nadamo se da i u ovoj disciplini možemo da budemo ispred odličnih posada Crvene zvezde i Galeba, koje su bili bolje od nas u prethodnom delu sezone. U skifu za juniorke nastupićemo sa pet čamaca, a jedan će činiti i kadetkinja Maša Bugarski, dok ćemo u dvojcu za juniorke imati dve posade – kazao je prvi trener našeg Kluba Aleksandar Ivković.

Na Prvoj regati Kupa Srbije – Otvorenom prvenstvu Beograda Aleksandar Beđik i Igor Đerić, odnosno Vuk Mladenović i Aleksandar Izda veslaće u dubl skulu za seniore, Nikola Mitrović, Nikola Stanković, Igor Špagnut i Filip Živković u četvercu za seniore, Jelena Trivan i Anja Radinović, odnosno Lenka Protić i Ljubica Simanić u dubl skulu za seniorke, Pavle Lijeskić i Kosta Petković u dubl sklu za juniore, Božidar Nikolić, Ognjen Ilić, Nikola Milošević i Marko Đuranović u četverac skulu za juniore, Veljko Matić, Pavle Lijeskić, Nikola Lončar i Kosta Petković, odnosno Aleksa Momčilović (VK Sava), Nikola Mirilo, Marko Gatalica (Srebrno jezero) i Ognjen Mitrović u četvercu za juniore, a Anđela Nišević i Aleksandra Dinčić, te Vukosava Janjić i Natalija ilić u dubl skulu za juniorke.

Stefan Atanasovski nastupiće u skifu za kadete, Miloš Pavlović i Ranko Samardžija, odnosno Marko Marjanović i Milutin Bušetić u dubl skulu za kadete, Đorđe Lončar i Miloš Joksimović u dvojcu za kadete, Tihomir Vlajić, Jovan Nikolić(individualna prijava), Miloš Pavlović i Ranko Samardžija, odnosno Vuk Jurišić, Ilija Bunčić, Jovan Stošić i Pavle Đukanoviću četverac skulu za kadete, Dušan Belić, Dušan Cvetković, Tihomir Vlajići Bojo Bojović, te Miloš Joksimović, Nemanja Đorović, Đorđe Lončar i Jovan Radojičić u četvercu za kadete, Mihailo Božinović, Andrej Dašić, Tadej Ilić, Dušan Cvetković, Dušan Belić, Bojo Bojović, Aleksandar Kuzmanović, Strahinja Janković i kormilar Filip Marjanović u osmercu za kadete, Maša Bugarski u skifu za kadetkinje, Jana Kojadinović i Vanja Bogdanović, odnosno Natalija Penev i Lara Žigić u dubl skulu za kadetkinje, a Natalija Penev, Vanja Bogdanović, Jana Kojadinović i Milica Joksimović u četverac skulu za kadetkinje.

Strahinja Pavišić će veslati u skifu za pionire, Nemanja Bjelajac, Strahinja Raković, Andrija Miljković i Marko Tasevski, odnosno Danilo Đokić, Bogdan Protić (VK Liman), Lazar Zelenović i Petar Todorov u četverac skulu za pionire, Mihailo Žarković, Nikola Savić, Mateja Janić, Aleksa Vidmar (VK Liman) i kormilar Leo Klarić u četvercu sa kormilarom za pionire, Katarina Rašković u skifu za pionirke, Mia Nikočević i Una Jurišić u dubl skulu za pionirke, a Ljubica Tešmanović, Ljubica Bušetić, Anja Marinković i Iva Stojadinović u četverac skulu za pionirke. Mara Čabrić i Petar Ivačić će nastupiti u skifu za vaterane, odnosno veteranke.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN