Partizanu najviše medalja na Državnom šampionatu u malim čamcima

Veslački klub Partizan osvojio je najviše odličja od svih srpskih klubova na Prvenstvu Srbije u malim čamcima koje je u sredu, 2. maja 2018, imalo svoju premijeru na Regatnoj stazi na Savskom jezeru. Državni šampioni u malim čamcima postali su Marko Marjanović u skifu za seniore koji je u finalu postigao vreme 7:46.66 (prvo mesto u drugoj grupi kvalifikacija s 8:23.25), Miloš Vasić i Igor Đerić u dvojcu za seniore s rezultatom 7:31.55 i kadetkinja Maša Bugarski u skifu za juniorke s vremenom 9:35.08 (prvo mesto u prvoj grupi kvalifikacija s 9:21.36). U istoj konkurenciji Anđela Nišević je prigrabila vicešampionsku titulu s rezultatom 9:42.54 (prvo mesto u drugoj grupi kvalifikacija s 9:35.06). Bronzanim odličjima okitili su se Pavle Lijeskić u skifu za juniore s vremenom 8:09.25 (prvo mesto u prvoj grupi kvalifikacija s 8:23.91), Nikola Lončar i Kosta Petković u dvojcu za juniore s 7:57.77 i Jelena Trivan i Natalija Ilić u dvojcu za juniorke s rezultatom 10.24.42.

Nikola Simović je s 9:27.07 zauzeo peto mesto u skifu za seniore (treće mesto u drugoj grupi kvalifikacija s 9:10.52), a isti plasman ostvarile su i Vukosava Janjić i Elena Radojković u dvojcu za juniorke s 11.05.76. Marko Đuranović i Veljko Matić bili su četvrti u dvojcu za juniore s 8:03.27, a Anja Radinović sedma u skifu za juniorke s 10.38.00 (drugo mesto u drugoj grupi kvalifikacija s 10:07.00). Kroz kvalifikacije do finalnih okršaja nisu se probile Lenka Protić i Ljubica Simanić koje su zauzele peto (11.03.51) i četvrto mesto (10.58.52) u prvoj, odnosno drugoj grupi kvalifikacija skifa za juniorke.

– Šampionat Srbije u malim čamcima je novina u našem programu budući da je ove godine prvi put održan. Marko Marjanović je postigao izvanredan rezultat u skifu za seniore, a na visokom nivou bio je i dvojac za seniore bez obzira što smo dan uoči takmičenja zbog povrede Nenada Beđika morali da napravimo rokadu u sastavu i da umesto njega u ovaj čamac, pored Miloša Vasića, ubaciom Igora Đerića. Maša Bugarski je izveslala fenomenalne trke osvojivši zlatno odličje u skifu za juniorke u izuzetno teškim uslovima na stazi, koji su posebno bili nepovoljni za nešto lakše veslače kojima ona pripada. Današnjim izdanjem naša veslačica je pokazala da je ponovo na pravom putu posle male krize koju je imala pre dva-tri meseca i radujemo se tome. Pavle Lijeskić nije uspeo da prebrodi problem s povredom tako da je bio treći u skifu za juniore – kazao je prvi trener našeg Kluba Aleksandar Ivković i dodao – Kada su juniori u pitanju okrećemo se pripremama za Beogradsku internacionalnu regatu – Trofej Beograda, poslednju izbornu regatu za Evropsko prvenstvo za juniore u Francuskoj. Potrudićemo se da do te regate napravimo najjaču moguću ekipu koja će pored „vize“ za šampionat biti i u stanju da na ovom takmičenju konkuriše za dobar plasman. Kada je reč o seniorima narednih mesec dana u fokusu nam je priprema za Svetski kup u Beogradu.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN