Partizanovih 50 posada na Beogradskoj internacionalnog regati – Trofeju Beograda

Nešto manje od mesec dana nakon internacionalne regate “Croatia Open” u Zagrebu naš Klub će biti na novom međunarodnom izazovu. U subotu i nedelju, 12. i 13. maja 2018, na Adi Ciganliji biće održana Beogradska internacionalna regata – Trofej Beograda koja će okupiti takmičare i takmičarke iz četiri zemlje. Pored domaćina predstvanike na ovoj regati, s tradicijom dugom preko tri decenije, imaće Bugarska, Grčka i Bosna i Hercegovina. Veslački klub Partizan će oba dana takmičenja na Savskom jezeru nastupiti velikim brojem posada budući da je prijavljeno čak 50 čamca. Prvog dana nastupiće Nikola Lončar, Ognjen Ilić, Nikola Milošević i Ognjen Mitrović nastupiće u skifu za juniore, Nikola Mirilo i Mateja Šarenac, te Marko Gatalica (Srebrno jezero) i Božidar Nikolić u dvojcu za juniore, Ivana Pavić, Aleksandra Dinčić, Anđela Nišević i Maša Bugarski, odnosno Natalija Ilić, Vukosava Janjić, Anja Radinović i Jelena Trivan u četverac skulu za juniorke, Stefan Atanasovski u skifu za kadete, Miloš Pavlović i Ranko Samardžija, Dušan Belić i Dušan Cvetković, te Tihomir Vlaji i Bojo Bojović u dubl skulu za kadete, Jana Kojadinović, Branislava Ivkov (VK Čurug), Vanja Bogdanović i Maša Bugarski u četverac skulu za kadetkinje, Strahinja Pavišić, Mihailo Žarković, Andrej Miljković i Petar Todorov u skifu za pionire, Strahinja Raković i Nemanja Bjelajac, Petar Marjanović i Nikola Savić, odnosno Marko Tasevski i Mateja Janić u dubl skulu za pionire, Iva Stojadinović, Anja Marinković, Ljubica Tešmanović i Ljubica Bušetić, te Marta Ceković, Ema Jemec, Ana Giler i Katarina Rašković u četverac skulu za pionirke, dok će se Mara Čabrić i Petar Ivačić ogledati u skifovima za veterane.

U nedelju, 13. maja 2018, drugog dana regate Aleksa Momčilović (VK Sava) i Božidar Nikolić, odnosno Marko Marković (VK Sava) i Ognjen Mitrović veslaće u dubl skulu za juniore, Ognjen Ilić, Nikola Lončar, Nikola Mirilo i Mateja Šarenac, odnosno Luka Nikić (VK Sava), Marko Gatalica (VK Srebrno jezero), Božidar Nikolić i Ognjen Mitrović u četverac skulu za juniore, Marko Đuranović, Kosta Petković, Pavle Lijeskić i Veljko Matić, te Nikola Milošević, Nikola Lončar, Nikola Mirilo i Mateja Šarenac u četvercu za juniore, Anđela Nišević i Jelena Trivan u skifu za juniorke, Anđela Nišević i Maša Bugarski, Anja Radinović i Natalija Ilić, Vukosava Janjić i Elena Radojković, te Lenka Protić i Ljubica Simanić u dubl skulu za junirke, Dušan Cvetković, Jovan Nikolić (individualna prijava), Miloš Pavlović i Ranko Samardžija, Tadej Ilić, Andrej Dašić, Aleksandar Kuzmanović i Strahinja Janković, te Vuk Jurišić, Mihailo Petrović, Pavle Đukanović i Marko Marjanović u četverac skulu za kadete, Dušan Belić, Bojo Bojović, Tihomir Vlajić i Dušan Cvetković, odnosno Jovan Radojičić, Miloš Joksimović, Milutin Bušetić (VK Sava) i Đorđe Lončar u četvercu za kadete, Mihajlo Božinović, Andrej Dašić, Dušan Belić, Bojo Bojović, Jovan Nikolić (individualna prijava), Dušan Cvetković, Tihomir Vlajić, Ranko Samardžija i kormilar Leo Klarić, Vuk Jurišić, Pavle Đukanović, Đorđe Lončar, Milutin Bušetić (VK Sava), Tadej Ilić, Petar Simeunović (VK Srebrno jezero), Aleksandar Kuzmanović, Strahinja Janković i kormilar Matej Janić, odnosno Ognjen Milinković (VK Liman), Lazar Grgić, Jovan Manić, Pavle Bajić, Nemanja Đorović, Igor Lučić, Matej Kujundžić, Marko Marjanović i kormilar Mihailo Žarković u osmercu za kadete, Maša Bugarski u skifu za kadetkinje, Natalija Penev i Vanja Bogdanović, odnosno Lara Žigić i Milica Joksimović u dubl skulu za kadetkinje, Nemanja Bjelajac, Strahinja Raković, Nikola Savić i Strahinja Pavišić, Aleksa Vidmar (VK Liman), Mateja Todorović, Aleksa Radišić i Miloš Jovanović, te Danilo Đokić, Bogdan Protić (VK Liman) Lazar Zelenović i Leo Klarić u četverac skulu za pionire, Marko Tasevski, Andrija Miljković, Mihailo Žarković, Mateja Janić i kormilar Filip Marjanović u četvercu sa kormilarom za pionire, a Ljubica Tešmanović i Ljubica Bušetić, Iva Stojadinović i Anja Marinković, Ana Giler i Katarina Rašković, odnosno Marta Cerovic i Ema Jemec u dubl skulu za pionirke.

Ovogodišnji „BIR“ biće i poslednja kriterijumska regata za sastav srpske juniorske reprezentacije za Evropsko prvenstvo za juniore u Francuskoj 26. i 27. maja, a ujedno, na predstojećoj regati kadeti i kadetkinje iz naše zemlje boriće se za bodove u okviru Druge regate Kupa Srbije čiji će ukupni pobednik (posle četiti regate) postati vlasnik trofeja ovog takmičenja. Posle Prve regate Kupa Srbije naš Klub vodi sa 30.75 bodova.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN