Partizanov juniorski četverac najbolji u zemlji

U subotu, 12. maja 2018, pred početak Beogradske internacionalne regate – Trofeja Beograda održane su izborne trke četveraca za juniore i dubl skulova za juniorke za nastup na Evropskom prvenstvu za juniore u franscuskom Gravelinu 26. i 27. maja. Partizanov teški četverac u sastavu Marko Đuranović, Kosta Petković, Pavle Lijeskić, Veljko Matić pobedio je kombinovani čamac Crvene zvezde, Smedereva i Galeba i tako obezbedio sebi mesto na šampionatu Starog kontinenta za juniore, a konačnu odluku oko njegovog učešća u Francuskoj doneće Izvršni odbor Veslačkog saveza Srbije u toku naredne nedelje.

– Pokušali smo da se plasiramo u dvojcu na Evropsko prvenstvo za juniore, ali nam nije uspelo iako smo imali odličan individualni kvalitet. Međutim, momci su tu vrednost uspeli da prenesu u četverac. Do početka šampionata ima još dve nedelje koje ćemo maksimalno iskorisititi da se što bolje uveslamo i da maksimalno spremni dočekamo start takmičenja. Naravno, pre toga IO VSS treba da potvrdi odluku o sastavu Srbije za ovo takmičenje – kazao je prvi trener Veslačkog kluba Partizan Aleksandar Ivković.

U dubl skulu za juniorke nastupile su Anđela Nišević i Mađša Bugarski koje su bile neznatno lošije od Zvezdine kombinacije Iva Lazić, Minja Vizi. Međutim, nijedan od ova dva čamca nije uspeo da zabeleži vreme neophodno da bi ušao u kombinaciju za EP.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN