Poznati rivali naših reprezentativaca u kvalifikacijama u Glazgovu

U sredu, 1. avgusta 2018, u Glazgovu je održan žreb kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo za seniore koje u četvrtak počinje na Regatnoj stazi u Strathklajdu. Naš Klub će na šampionatu Starog kontinenta predstavljati petorica reprezentativaca, a prvi će se na staroj liniji na Miloš Vasić i Nenad Beđik. Njih dvojica su voljom žreba svrstani u prvu grupu kvalifikacija dvojca u kojoj će se od 9,42 č za dva mesta koja direktno vode u polufinale (petak, 10,42) boriti sa posadama Rumunije, Danske, Francuske, Mađarske i Rusije. Repesaž u ovoj disciplini na programu je u četvrtak od 12,18 č. U drugoj grupi kvalifikacija su Poljska, Republika Irska, Holandija, Velika Britanija i Belorusija, a u trećoj Ukrajina, Italija, Hrvatska, Austrija i Nemačka.

Od 11,16 č dubl skul Igor Đerić, Aleksandar Beđik veslaće u drugoj grupi kvalifikacija iz koje će tri proplasirana čamca otići direktno u polufinale (subota, 9,06 č). Pored našeg čamca u ovoj grupi kvalifikacija nastupiće i posade Italije, Nemačke i Poljske. U prvoj grupi kvalifikacija veslaće Rumunija, Velaika Britanija, Norveška, Grčka i Holandija, a u trećoj Francuska, Estonija, Švajcarska i Belgija. Repesaž je u petak od 8,42 č.

Naposletku na stazi će se naći i Marko Marjanović koji će od 11,46 č veslati u drugoj grupi kvalifikacija skifa gde će mu protivnici za dva mesta koja direktno vode u polufinale biti čamci Italije, Mađarske, Belorusije, Švajcarske i Francuske. U prvoj grupi kvalifikacija veslaće Poljska, Izrael, Finska, Danska, Bugarska i Litvanija, a u trećoj Hrvatska, Rusija, Norveška, Holandija, Švedska i Azerbejdžan.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN