U Sokobanji kristalisanje dela tima za Prvenstvo Srbije

Kombinovana grupa članova Partizana i Save od 21. avgusta 2018. boravi u Sokobanji gde će do 30. avgusta odraditi desetodnevne letnje pripreme za nastavak sezone. Pod dirigentskom palicom trenera Rastka Petrovića i Ivana Ninkovića u idealnim uslovima jedne od najlepših i najpoznatijih banja Srbije radi 43 veslača i veslačica.

– Sokobanja i hotel „Moravica“ postali su naša stalna baza, kako za letnje tako i za zimske pripreme, iz jednostavnog razloga jer ovde imamo maksimalne uslove za sprovođenje svih trenažnih aktivnosti. Imamo dva treninga dnevno. Jedan na vodi, na Bovanskom jezeru, i drugi suvi na čijem su „meniju“ ergometri, teretana, trčanje, vožnja bicikla, planinski „marševi“... Vreme nas maksimalno služi i za sada plan priprema sprovodimo do tančina – preneo je prve utiske iz Sokobanje Rastko Petrović.

Po njegovim rečima pripreme u Sokobanji će i poslužiti za kristalisanje najboljih posada za Prvenstvo Srbije koje će u drugoj polovini septembra biti održano na Regatnoj stazi na Savskom jezeru.

– Od 43 veslača i veslačica na pripremama njih 30 su pionirskog uzrasta, 12 je kadetskoga, a tu je i jedna juniorka. Sve u svemu u Sokobanji ćemo da donesemo konačnu odluku o sastavima čamaca za Državni šampionat, pre svega kada je reč o pionirima, koji su u dosadašnjem delu sezone pokazali da su među najboljima u zemlji. Takođe, videćemo ko od pionira, koji pripadaju svojevrsnoj grupi B, može da se umeša u borbu za sastave čamaca za šampionat. U svakom slučaju posade koje budemo ovde definisali generalnu probu za najznačajnije i najjače domaće takmičenje u ovoj godini imati 1. septembra na Paliću gde se uporedo održavaju četvrta regata Kupa Srbije i treće kolo Omladinske lige Srbije. Nakon toga imaćemo 20-tak dana za finalne radove sve sa ciljem da Prvenstvo Srbije dočekamo u najboljoj mogućoj formi – napominje Petrović.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN