Na Palić sa 22 čamca

Palić će u subotu, 1. septembra 2018, biti domaćin Otvorenog prvenstva Subotice koje će biti bodovano za poslednju Regatu Kupa Srbije i poslednje kolo Omladinske lige Srbije, posle kojih će biti proglašeni pobednici ovih takmičenja, u kadetskoj, odnosno pionirskoj konkurenciji. Naš Klub na bodovnim listama uoči regate na Paliću, na kojoj će nastupiti sa 22 čamca, na drugom je mestu u Kupu Srbije sa 67.625 bodova, a na trećem u Omladinskoj ligi Srbije sa 19.

Na takmičenju koje organizuje Veslački klub Palić, u saradnji sa Veslačkim savezom Srbije, boje našeg Kluba braniće Strahinja Pavišić u skifu za pionire, Marko Tasevski i Aleksa Vidmar iz VK Liman u dubl skulu za pionire, Andrej Miljković, Nemanja Bjelajac, Mihailo Žarković, Mateja Janjić i komrilar Pavle Đukanović u četvercu sa kormilarom za pionire, Ljubica Tešmanović i Ljubica Bušetić u dubl skulu za pionirke te Mia Nikočević, Jelica Vlahović, Una Jurišić i Danica Milačić u četverac skulu za pionirke. U skifovima za kadete veslaće Mihailo Božinović, Mihajlo Petrović i Vuk Jurišić, u dubl skulu za kadete Miloš Pavlović i Ranko Samardžija, u četverac skul za kadete Ilija Bunčić, Pavle Đukanović, Marko Marjanović i Tadej Ilić, u četvercu za kadete Strahinja Janković, Bojo Bojović, Dušan Belić i Dušan Cvetković, u osmercu za kadete Strahinja Janković, Andrej Dašić, Aleksandar Kuzmanović, Bojo Bojović, Miloš Pavlović, Ranko Samardžija, Dušan Belić, Dušan Cvetković i kormilar Luka Mladenović, u skifu za kadetkinje Maša Bugarski, a u četverac skulu za kadetkinje Milica Joksimović, Vanja Bogdanović i Maša Bugarski i Branislava Ivkov iz VK Čurug. Nikola Mirilo će nastupiti u skifu za juniore, Nikola Milošević i Marko Gatalica iz VK Srebrno jezero u dubl skulu za juniore, Božidar Nikolić, Dimitrije Sečujski, Nikola Lončar i Matija Šarenac u četverac skulu za juniore, Anđela Nišević, Jelena Trivan i Anja Radinović u skifovima za juniorke, a Tea Anžur i Anđela Nišević u dubl skulu za juniorke. Osmerac za studente činiće Mihajlo Micić, Nikola Roganović, Igor Nikolić, Nenad Radonjić, Bogdan Stepić, Igor Špagnut, David Popov, Nikola Mitrović i kormilar Pavle Đukanović.

Inače, za subotnje takmičenje na Paliću prijavljeno je 158 posada, a pored .našeg Kluba predstavnike će imati i Liman, Sava, Srebrno jezero, Crvena zvezda, Galeb, Grafičar, Danubius 1885, Smederevo, Palić, Čurug, Begej 1883, Pirot i Zreneks 1995, mađarski Mohač i Csongradi, kao i hrvatski Iktus i Baranja.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN