Vasić i Beđik od 10,21 č, Marjanović od 11,41 č u kvalifikacijama SP u Plovdivu

U nedelju, 9. septembra 2018, startuje Svetsko prvenstvo za seniore u Plovdivu na kojem će se u konkurenciji 950 takmičara i takmičarki iz 62 zemlje naći i trojica Partizanovih reprezentativaca, koji su u u subotu saznali svoje rivale u kvalifikacijama. Miloš Vasić i Nenad Beđik svoj nastup u Bugarskoj počinju u 10,21 č. Naš dvojac će nastupiti u trećoj grupi kvalifikacija iz koje će se četiri prva čamca direktno plasirati u četvrtfinale (12. septembar, 15,06 č). Pored Vasića i Beđika u ovoj grupi će se nadmetati i posade Ukrajine, Brazila, Češke i Italije. U prvoj grupi kvalifikacija su Argentina, Mađarska, Španija, Rumunija i Poljska, u drugoj Bugarska, Danska, Švajcarska, Velika Britanija i Hrvatska, u četvrtoj Belorusija, Francuska, Republika Irska, Kanada i Južnoafrička Republika, a u petoj Holandija, Australija, Nemačka, SAD i Novi Zeland. Repesaž u dvojcu veslaće se u ponedeljak od 11,33 č.

Marko Marjanović je voljom žreba svrstan u treću grupu kvalifikacija u kojoj će se od 11,41 boriti sa čamcima Belgije, Vanuatua, Danske i Švedske za tri mesta koja direktno vode u četvrtfinale skifa (12. septembar, 15,38 č). U prvoj grupi kvalifikacija ove discipline, u kojoj je repesaž na programu u ponedeljak od 11,01 č, veslaće Benin, Estonija, Francuska, Finska, Novi Zeland i Monako, u drugoj Južnoafrička Republika, Egipat, Češka, Azerbejdžan, Ukrajina i Mađarska, u trećoj Izrael, Nemačka, Turska, SAD i Belorusija, u petoj Velika Britanija, Paragvaj, Švajcarska, Australija i Norveška, a u šestoj Litvanija, Poljska, Italija, Tajland i Argentina.

Pored Partizanove reprezentativne trojke na planetarnom šampionatu u Plovdivu boje Srbije će braniti i Miloš Stanojević iz Tamiša koji će nastupiti u skifu za lake veslače.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN