Nebojša Ilić i Nikola Stojić u važnim komisijama FISA

Svetska veslačka federacija (FISA) u ponedeljak, 23. oktobra 2018. ukazala je ogromno priznanje dvojici članova Veslačkog kluba Partizan. Naime, u naredne četiri godine najtrofejniji trener u istoriji srpskog veslanja i šef Stručnog štaba našeg Kluba, Nebojša Ilić, biće član izuzetno važne Takmičarske komisije FISA (Competitive Rowing Commission), najuspešniji naš veslač i bivši reprezentativac, Nikola Stojić, biće deo Komisije za organizaciju takmičenja (Events Commission).

– Izbor u Takmičarku komisiju Svetske veslačke federacije za mene lično predstavlja veliku čast, istovremeno i ogromnu obavezu. Iako je ovo priznanje mom višedecenijskom radu u veslanju i velikom broju medalja koje sam kao trener sa reprezentacijom osvojio na najvećim svetskim takmičenjima, istovremeno je iskazivanje velikog poštovanja od FISA kompletnoj srpskoj struci i kompletnom Veslačkom savezu Srbije. Maksimalno ću se potruditi da dam svoj doprinos radu Komisije za takmičenja i da ću zajedno sa ostalim članovima ove Komisije podstaći dalji razvoj i unapređenje svetskog veslanja. Ujedno, nadam se da će sve to imati i uticaj na poboljšavanje pozicije srpskog veslanja u FISA – kazao je Nebojša Ilić i dodao – Ovom prilikom se zahvaljujem svim ljudima u Veslačkom savezu Srbije i Veslačkom klubu Partizan koji su od početka učestvovali samom u radu i davali mi veliku podršku na mom veslačkom putu koji traje punih 40 godina.

I Nikola Stojić je na vest da je postao član Komisije za organizaciju događaja istakao da to doživljava kao veliku satisfakciju za trud i rad koji je uložio u ovaj segment sportskog delovanja otkako je pre dve godine stavio tačku na sjajnu veslačku karijeru:

– Moj posao u Savezu je direktno vezan za organizaciju događaja, što je bilo polje mog velikog interesovanja i dok sam bio veslač. Svaki put kada sam išao na neko veliko takmičenje bio sam fokusiran i na mnoge stvari koje se nisu ticale samog trkanja jer me je zanimalo kako sve funkcioniše van same staze. Kao neko ko je bio najbliže uključen u oranizaciju svetskih kupova u Beogradu 2017. i 2018. ostvario sam odličnu saradnju sa predstavnicima FISA i tadašnjim članovima Komisije za organizaciju događaj. Oni su verovatno prepoznali moj kvalitet na ovom polju i izabrali me za člana ove Komisije za naredni četvorogodišnji mandat. Nadam se da ću opravdati ukazano poverenje i da ću dati doprinos radu ove Komisije u nadogradnji i usavršavanju organizacionih segementa događaja – rekao je Nikola Stojić.

Pored Ilića i Stojića još jedan član srpskog veslačkog sporta postao je deo Komisija FISA. Bivša reprezentativka i dugogodišnji internacionalni sudija Ana Nikolić, postala je član Komisije za veteransko veslanje (Masters Rowing Commission).

VESLAČKI KLUB PARTIZAN