Partizan sa 37 posada na premijeri veslačke sezone na Adi Ciganliji

Naš Klub će nastupiti sa čak 37 posada na svojevrsnoj premijeri nove veslačke sezone na Adi Ciganliji koja će biti održana u subotu, 27. aprila 2019. na Regatnoj stazi na Savskom jezeru. Boje Partizana na Otvorenom prvenstvu Beograda, Prvoj regati Kupa Srbije i prvom kolu Omladinske lige Srbije braniće veliki broj veslača i veslačica u svim uzrasnim kategorijama. U skifu za pionire veslaće Veljko Kmekić, u dubl skulovima za pionire Relja Lijeskić i Mihajlo Dedić, odnosno Oleg Spasić i Danilo Đokić, u četverac skulovima za pionire Leon Samardžić, Lazar Zelenović, Petar Todorov i Bogdan Protić, te Milutin Marković, Luka Zorić, Marko Nenadović i Mateja Mitrović, u skifu za pionire Jana Bugarski, u dubl skulu za pionirke Una Jurišić i Mia Nikočević, a u četverac skulu za pionirke Miljana Luščević, Tara Šipetić, Nevena Radić i Tamara Lakičević.

Strahinja Pavišić, Mihailo Petrović i Pavle Đukanović će nastupiti u skifovima za kadete, Nemanja Luledžija i Luka Delić, Lazar Stanimirović i Ilija Ivković, odnosno Luka Milanović i Leo Klarić iz NSK Liman u dubl skulovima za kadete, Nemanja Bjelajac i Strahinja Raković u dvojcu za kadete, Đorđe Kostić, Aleksandar Kuzmanović, Marko Marjanović i Strahinja Janković, te Mateja Janić, Andrija Miljković, Nikola Albijanić i 3. Mihailo Žarković iz VK Srebrno jezeru u četvercima za kadete, Andrija Štimec, Strahinja Pavišić, Nemanja Luledžija, Đorđe Kostić, Aleksandar Kuzmanović, Marko Marjanović, Strahinja Janković, Luka Delić i kormilar Lazar Ivković, odnosno Mateja Janić, Mihailo Petrović, Pavle Đukanović, Strahinja Raković, Nemanja Bjelajac, Andrija Miljković, Marko Tasevski iz SVU Drina Mali zvornik, Mihailo Žarković iz VK Srebrno jezero i kormilar Nikola Albijanić u osmercima za kadete, Ljubica Tešmanović i Andea Poleksiću skifovima za kadetkinje, Katarina Rašković i Marta Ceković u dubl skulu za kadetkinje, a Dina Bukurov, Mina Stojadinović, Danica Milačić i Ljubica Bušetić u četverac skulu za kadetkinje.

U dubl skulovima za juniore će veslati Vuk Švabić i Marko Marković, Viktor Šušić i Aleksa Momčilović, odnosno Ognjen Mitrović i Nikola Milošević, u dvojcu za juniore Ranko Samardžija i Dušan Belić, u četverac skulu za juniore Vuk Švabić, Viktor Šušić, Marko Marković i Aleksa Momčilović, u četvercu za juniore Ranko Samardžija, Kosta Petković, Veljko Matić i Dušan Belić, u skifovima za juniorke Maša Bugarski, Jelena Trivan i Anja Radinović, a u dubl skulu za juniorke Jovana Stefanović i Vanja Bogdanović. Nikola Lončar i Dimitrije Sečujski iz VK Srebrno jezero ogledaće se u dubl skulu za seniore, Mara Čabrić u skifu za veteranke, a Bogdan Stepić, Nenad Radonjić, Danilo Radovanović i Aleksa Igić, te Nikola Roganović, Nikola Stanković, Mihajlo Micić i David Popov u četvercu za studente.

Inače, kao i lane i ove godine će biti proglašeni ukupni pobednici Kupa Srbije u kadetskoj konkurenciji i Omladinske lige Srbije u pionirskoj konkurenciji u kojoj naš Klub brani titulu od 2018. U Kup Srbije biće održane tri regate, a u Omladinskoj ligi Srbije četiri.

Na Adi Ciganilji biće održana i druga i poslednja Izborna za sastav srpske reprezentacije za Evropsko prvenstvo za juniore čiji će domaćin 18. i 19. maja 2019. biti u Esen (Nemačka) i to u disciplinama četverac i četverac skul u petak, a u disciplinama skif, dvojac i dubl skul u subotu, u okviru Prve regate Kupa Srbije. U petak naši članovi će biti u sastavima dva četverca. U jednom će veslati Veljko Matić sa Andrijom Jevtićem i Nikolom Soldatovićem iz VK Smederevo i Nikolom Kolarevićem iz VK Grafičar, dok će u drugom nastupiti Ranko Samardžija i Dušan Belić sa Đorđem Gruberom iz VK Grafičar i Todorom Stankovićem iz VK Galeb.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN