Lider u poteri za novim bodovima u Kupu Srbije i Omladinskoj ligi Srbije

Naš Klub je krajem aprila poveo trku za pobednika ovogodišnjih Kupa Srbije i Omladinske lige Srbije. Na prvim regatama ovih takmičenja, u kojima će se i ove godine proglašavati ukupni pobednici, osvojio je najviše bodova – 35.5 u Kupu Srbije, te 28 u Omladinskoj ligi Srbije. Priliku da učvrste čelnu poziciju u bodovnom saldu naši članovi imaće u subotu, 25. maja 2019, na Regatnoj stazi na Savskom jezeru gde će biti održana Druga regata Kupa Srbije i drugo kolo Omladinske lige Srbije. U konkurenciji 165 posada iz 15 srpskih klubova naći će se i 34 Partizanova čamca.

Na Adi Ciganliji u skifu za pionire nastupiće Veljko Kmekić, u dubl skulovima za pionire Relja Lijeskić i Mihajlo Dedić, odnosno Lazar Zelenović i Petar Todorov, u četverac skulovima za pionire Nikola Načić, Veljko Urošević, Nikola Letić i Mateja Mitrović, te Milutin Marković, Luka Zorić, Mihajlo Otašević i Marko Nenadović, u četvercu sa kormilarom za pionire Leon Samardžić, Bogdan Protić, Oleg Spasić, Danilo Đokić i kormilar Karlo Radoš, u skifu za pionirke Jana Bugarski, a u dubl skulovima za pionirke Mia Nikočević i Una Jurišić, Nevena Radić i Tamara Lakičević, odnosno Miljana Gluščević i Tara Šipetić. Nikola Albijanić i Ilija Ivković će veslati u dubl skulu za kadete, Strahinja Pavišić i Marko Marjanović u dvojcu za kadete, Ilija Ivković, Lazar Stanimirović, Pavle Đukanović i Lazar Grgić iz Srebrnog jezera u četverac skulu za kadete, Nemanja Luledžija, Aleksandar Kuzmanović, Strahinja Janković i Luka Delić u četvercu za kadete, Andrija Štimec, Strahinja Pavišić, Đorđe Kostić, Aleksandar Kuzmanović, Nemanja Luledžija, Marko Marjanović, Strahinja Janković, Luka Delić i kormilar.LazarIvković u osmercu za kadete, Ljubica Tešmanović, Milica Joksimović i Andrea Poleksić u skifovima za kadetkinje, a Ljubica Bušetić i Mina Stojadinović, te Dina Bukurov i Danica Milačić u dubl skulovima za kadetkinje.

U dubl skulu za juniore ogledaće se Viktor Šušić i Vuk Švabić, te Nikola Milošević i Ognjen Mitrović, u četverac skulu za juniore Aleksa Momčilović, Viktor Šušić, Vuk Švabić i Marko Marković, u četvercu za juniore Marko Marković, Ranko Samardžija, Dušan Belić i Veljko Matić, u skifovima za juniorke Maša Bugarski, Jelena Trivan, Anja Radinović, Vanja Bogdanović i Jovana Stefanović, u dubl skulu za juniorke Anja Radinović i Jelena Trivan, u skifu za seniore Pavle Lijeskić, a u skifu za seniorke Andjela Nišević. Bogdan Stepić, Nenad Radonjić, Danilo Radovanović i Aleksa Igić veslaće u jednom, a Nikola Roganović, Nikola Stanković, Mihajlo Micić i David Popov u drugom četvercu za studente, dok će Mara Čabrić nastupiti u skifu za veteranke.

Kvalifikacije u disciplinama u kojima je prijavljeno više od šest čamaca počinju u 9,15 časova, dok finalni okršaji startuju u 12,40 č. Pioniri će veslati na deonici od 1.000 m.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN