Partizanova seniorska reprezentativna četvorka na novom velikom međunarodnom izazovu

Poznanj će od 21. do 23. juna 2019. biti domaćin drugog ovogodišnjeg Svetskog kupa koji će okupiti 823 takmičara iz 45 zemalja. Među njima će biti i četvorica Partizanovih seniorskih reprezentativaca koji će se ogledati u dva srpska čamca. Miloš Vasić će veslati u dvojcu, u tandemu sa Martinom Mačkovićem iz Palića. U ovoj disciplini prijavljena je čak 31 posada. Naš dvojac, koji je trijufmovao na Svetskom kupu u Plovdivu, a potom za dlaku ostao bez odličja na Evropskom prvenstvu u Lucernu, u Poznanju će za rivale imati sve trenutno najbolje dvojce na svetu, uključujući i čamce sa Novog Zelanda, Australije, Južoafričke Republike i dr. koji se u ovoj sezoni još nisu ogledali na najvećoj svetskoj sceni.

S druge strane srpski četverac, u kojem pored naših Igora Đerića i braće Beđik, Nenada i Aleksandra, vesla i Viktor Pivač iz Grafičara u Poznaju će se boriti sa još 20 posada. Naš čamac debitovao je u ovom sastavu na šampionatu Starog kontinenta u Lucernu, osvojivši na kraju sedmo mesto u ukupnom plasmanu. Po rečima Aleksandra Beđika teški četverac ide mnogo brže i bolje u odnosu na Lucern.

– Posle Evropskog prvenstva odradili smo odlične pripreme na Paliću i dodatno smo se uveslali. To dokazuju i brzine koje postižemo na treninzima. U svakom slučaju mnogo smo spremniji i brži u odnosu na pre tri nedelje. Konkurencija će biti paklena, a odvaja se čamac Australije koji je godinama unazad dominantan u ovoj disciplini. Sa svim ostalim posadama mislim da možemo da se nosimo. U svakom slučaju svaki plasman do sedmog mesta bio bi odličan rezultat i dobar nagoveštaj za Svetsko prvenstvo u Lincu – istakao je mlađi Beđik.

Pored reprezentativaca na Svetskom kupu u Poznanju Partizan će predstavljati i Nebojša Ilić, koordinator programa za seniore i seniore B i šef Stručnog štaba našeg Kluba, i Aleksandar Ivković, trener reprezentacije i prvi trener Partizana. Žreb kvalifikacionih grupa biće obavljen u četvrtak, dan kasnije su kvalifikacije, četvrtfinala i repesaži. U subotu su na programu polufinala, a u nedelju finala. Pored posada u kojima veslaju naši reprezentativci u Poznanju boje Srbije će braniti i Aleksandar Filipović iz Smedereva u skifu.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN