Partizanov trener i veslači deo FISA Kursa i Kampa u Višegradu

Višegrad je od 19. do 26. jula 2019. bio domaćin Tehničkog kursa i Razvojnog kampa u režiji Svetske veslačke federacije (FISA). Naš Klub su na ovom događaju predstavljali trener Zlatko Blašković i veslači, junior Vuk Švabić i kadeti Filip Matić, Ljubica Tešmanović i Jelena Erić. Kursom je rukovodila predsednica Takmičarske komisije FISA, Britanka Rosa Mejglotling, a jedno od predavanja održao je i član ove Komisije, Nebojša Ilić, inače koordinator programa za seniore i seniore B Veslačkog saveza Srbijei šef Stručnog štaba Veslačkog kluba Partizan. Utiske iz Višegrada preneo nam je Zlatko Blašković:

– Kurs i Kamp bili su izuzetno sadržajni. Dva puta dnevno veslači su imali treninge na vodi tako da su treneri odmah mogli da teorijska saznanja sa predavanja sprovedu u praksu. Pored raznih tema koje su se ticale usko trenerskog poziva imali smo i brojna predavanja iz nekih drugih oblasti. Sve u svemu izuzetno dobro iskustvo koje će najviše značiti trenerima početnicima. Doduše, i mi stariji treneri smo proširili svoje vidike i sve što smo naučili mnogo će nam značiti u daljem radu – kazao je Blašković koji je dobio sertifikat o položenom FISA Kursu u Višegradu.

Inače, pored njega to je pošlo za rukom još desetorici trenera iz Srbije, Slovačke, Bugarske, Turske i Bosne i Hercegovine.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN