Pioniri odbranili titulu ukupnog pobednika Omladinske lige Srbije

Pioniri i pionirke našeg Kluba odbranili su titulu ukupnog pobednika Omladinske lige Srbije u kojoj su trijumfovali lane. Pred poslednje kolo, zbog ogromne prednosti, nije bilo ni najmanje dileme ko će na kraju protrčati prvi kroz cilj ovog takmičenja. Bez obzira na to naši najmlađi takmičari su i u Zrenjaninu, 10. avgusta 2019, bili na visini zadatka i na superioran način su stigli do novog trofeja Omladinske lige. U poslednjem kolu u pionirskoj konkurenciji izliveno je šest odličja, od kojih je polovina bila onih najsjajnijih. Zlatne medalje osvojili su Mihajlo Dedić i Veljko Kmekić s 1:49.00 u dubl skulu za pionire (prvo mesto u prvoj grupi kvalifikacija s 2:00.70), Leon Samardžić, Petar Todorov, Nikola Letić, Danilo Đokić i kormilar Stefan Kuzmanović s 1:50.70 u četvercu sa kormilarom za pionire i Nevena Radić i Tamara Lakičević s 2:15.80 u dubl skulu za pionirke.

Do srebrnih odlilja stigli su Nikola Načić, Veljko Urošević, Marko Nenadović i Mateja Mitrović s 1:52.00 u četverac skulu za pionire, Miljana Gluščević s 2:32.80 u skifu za pionirke i Mia Nikočević i Jana Bugarski s 2:21.70 u dubl skulu za pionirke. Vanja Antić i Karlo Radoš s 2:26.20 pobedili su u B finalu dubl skulu za pionire (treće mesto u drugoj grupi kvalifikacija s 2:30.70), u trci u kojoj su Stefan Kuzmanović i Žarko Papić s 2:26.80 bili drugi (treće mesto u prvoj grupi kvalifikacija s 3:14.90),

– Odličnim nastupima tokom čitave sezone ubedljivo smo stigli do novog trofeja ukupnog pobednika Omladinske lige na koju je tačka stavljena danas u Zrenjaninu. Prezadovoljan sam zbog toga i ovom prilikom čestitam svim našim pionirima i pionirkama na tituli u ovom takmičenju. Regata na “Peskari” ujedno je bila i poslednji takmičarski test za naše najmlađe takmičare pred Prvenstvo Srbije 21. septembra na Adi Ciganliji. Iako su pobedama u Zrenjaninu neki naši čamci, kao što su četverac sa kormilarom za pionire, dubl skul za pionire, dubl skul za pionirke, već gotovo sigurno kvalifikovali za državni šampionat, odluku o konačnim sastavima za prvenstvo donećemo posle završnih priprema na Srebrnom jezeru koje počinju 15. avgusta. Tamo ćemo imati vremena i prostora da “ponovimo gradivo” i da otklonimo neke poslednje dileme – kazao je trenar Dušan Bunčić – Svi naši pioniri i pionirke zaslužuju pohvale za nastup u Zrenjaninu. Posebno bih istakao četverac sa kormilarom koji je prvi put ove sezone bio bolji od čamca Danubiusa 1885, i Miljanu Gluščević, koja je došla do srebra u skifu iako je u ovom čamcu trenirala svega nedelju dana, a umalo da u svom debiju u ovom čamcu stigne i do zlata.

Poput pionira i kadeti su imali odlično izdanje na jezeru “Peskara”. Luka Milanović je sa Aleksom Radišićem, Leom Klarićem i Milošem Jovanovićem iz Limana s 1:52.20 trijumfovao u četverac skulu za kadete, dok je Ljubica Bušetić s 2:21.30 bila bez premca u skifu za kadetkinje. Katarina Rašković i Andrea Poleksić s 2:14.90 došle su do bronzanog odličja u dubl skulu za kadetkinje (drugog mesto u prvoj grupi kvalifikacija s 2:11.70). U istoj disciplini Danica Milačić i Mina Stojadinović su s 2:16.90 zauzele četvrto mesto (drugo mesto u drugoj grupi kvalifikacija s 2:14.60). Andrija Mijković i Petar Marjanović iz VK Liman s 2:22.60 bili su peti u dubl skulu za kadete.

– I kadeti i kadetkinje našeg Kluba bili su odlični u “Peskari” na kojoj je prvi put održano neko zvanično veslačko takmičenje. Svi smo bili oduševljeni ambijentom i organizacijom, a nadam se da će i dogodine ova staza biti u kalendaru takmičenja mlađih kategorija Veslačkog saveza Srbije – “podvukao” je Bunčić.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN