Đerić i Beđik nastavili put ka finalu SP i „vizi“ za Tokijo

Srpski teški četverac, u kojem pored Partizanovih reprezentativaca Igora Đerića i Nenada Beđika veslaju i Veselin Savić iz Smedereva i Viktor Pivač iz Grafičara, bio je na visini zadatka u svojoj drugoj trci na Svetskom prvenstvu za seniore u Otenshajmu. U repesažu ove discipline naš čamac je s vremenom 6:00.00 zauzeo drugo mesto i tako se plasirao u polfinale koje je na programu u četvrtak u 11,58 č. Pored srpske posade u polufinale iz ove grupe repesaža plasirala se i Nemačka koja je za svega 83 stotinki bila brža od našeg čamca. U borbu za plasman od 13. do 20. mesta otišle su posade Austrije (+04.29), Danske (+08.24) i Egipta (+ 22.21). Đerić, Savić, Beđik i Pivač su od početka trke, u kojoj je uspeh značio i nastavak puta ka finalu i “vizi” za Igre u Tokiju 2020. (osam najboljih čamca iz Austrije će se plasirati na Igre 2020), bili uz rame sa čamcem Nemačke, osvajačem bronze na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu za seniore u Lucernu. U ravnopravnoj borbi od početka do kraja naš čamac je na kraju prošao kroz cilj kao drugi, sa ukupno drugim rezultatom svih trka repesaža, ne dozvolivši nijednog trenutka da mu Austrijanci ugroze mesto u polufinalu.

Iz druge grupe repesaža u polufinale su otišli čamci SAD (6:00.78) i Švajcarske (+00.97), iz treće posade Holandije (6:03.23) i Južnoafričke Republike (+02.68), a iz četvrte Rumunija (6:00.21) i Francuska (+05.02). Direktno iz iz nedeljnih kvalifikacija to je pošlo za rukom čamcima Poljske, Velike Britanije, Italije i Australije.

U sredu, 28. avgusta na Regatnoj stazi kraj Linca naći će se naš reprezentativac Miloš Vasić, koji u Austriji nastupa u dvojcu sa Martinom Mačkovićem iz Palića. Srpski čamac će od 11,25 č vojevati bitku za plasman u polufinale, koje je na programu u četvrtak od 10,02 č. Naši momci veslaće u trećoj grupi četvrtfinala gde će mu rivali za tri mesta koja vode među 12 najboljih biti posade Holandije, Češke, Australije, Španije i Nemačke. U prvoj grupi četvrtfinala su Argentina, Francuska, Hrvatska, Turska, Belorusija i Grčka, u drugoj Poljska, Danska, Italija, Kanada, Rumunija i Čile, a u četvrtoj Brazil, SAD, Novi Zeland, Južnoafrička Republika, Velika Britanija i Kina.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN