Štimung pionira za Prvenstvo Srbije na Srebrnom jezeru

Prevođena trenerom Dušanom Bunčićem jedna grupa pionira od 15. avgusta 2019. boravi na Srebrnom jezeru gde će raditi do 29. avgusta. Po rečima Bunčića uslovi za trening su vrhunski.

– Sve je na maksimalnom niovu, počev od hrane i smeštaja, pa sve do uslova za veslanje na jezeru. Uostalom na ovom mestu su i seniori odradili deo priprema za Svetsko prvenstvo. Na pripremama radi nekoliko naših pionirskih posada – prvi tim četverca sa kormilarom, prvi i drugi osmerca i ženski četverac skul. Čitav plan treninga se realizuje do tančina, a sve posade beleže odlične rezultate – kaže na početku Bunčić.

Na pripremama na Srebrnom jezeru trener Bunčić udara štimung forme za nastup našeg pionirskog tima na Prvenstvu Srbije koje će sredinom septembra biti održano na Regatnoj stazi na Savskom jezeru u Beogradu.

– Pored posada koje rade samnom na Srebrnom jezeru na Državnom šampionatu nastupiće i muški četverac skul, koji se priprema u Beogradu, kao jedan skifista i dubl skul koji je na pripremama sa trenerom Rastkom Petrovićem u Sokobanji. S obzirom na rezultate tokom čitave sezone i s obzirom na učinak u završnim pripremama za prvenstvo nadamo se da ćemo na najjačem i najvažnijem takmičenju u ovoj godini osvojiti barem tri zlatna odličja, s tim da trijumfi i u pet disciplina ne bi bili nikakvo iznenađenje – zaključio je Bunčić.

Pored pionira na Srebrenom jezeru radi i grupa od pet kadeta našeg Kluba koje "s klupe" predvodi trener Zlatko Blašković.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN