Napad na „triplu krunu“

U subotu, 21. septembra 2019, na Regatnoj stazi na Savskom jezeru biće održan poslednji čin Prvenstva Srbije u kojem će u glavnoj ulozi biti pioniri i pionirke. Nakon toga biće poznat ukupni pobednik ovogodišnjeg šampionata. U završnu bitku za prestižni trofej naš Klub ulazi kao lider budući da je imao najbolji skor na državnom prvenstvu održanom od 28. do 30. juna na Paliću gde su se na “meniju” našle borbe za titulu u kadestkoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. U svakom slučaju na Adi Ciganliji u subotu naši najmlađi članovi imaće zahtevan i važan zadatak – da zadrže prednost i da tako promovišu Partizan u zvanično najbolji klub u zemlji u ovoj godini.

U odsudnu bitku za trofej naš Klub ulazi sa devet posada, šest u muškoj i tri u ženskoj konkurenciji. U muškoj konkurenciji nastupiće Veljko Kmekić i Relja Lijeskić u skifovima, Mihajlo Dedić i Danilo Cvetković u dubl skulu, Leon Samardžić, Bogdan Protić, Oleg Spasić, Danilo Đokić i kormilar Lazar Ivković u četvercu sa kormilarom, te Petar Todorov, Luka Višacki, Lazar Zelenović, Aleksej Linčevski, Veljko Urošević, Nikola Načić, Mateja Mitrović, Nikola Letić i kormilar Tamara Lakičević, odnosno Luka Stevanović, Vanja Antić, Ognjen Đurica, Stefan Kuzmanović, Aleksa Ćirković, Žarko Papić, Marko Nenadović, Lazar Ivković i kormilar Karlo Radoš u osmercima. U ženskoj konkurenciji svi naši čamci će veslati u četverac skulu. Jedan će činiti Mia Nikočević, Jana Bugarski, Nevena Radić i Miljana Gluščević, drugi Una Jurišić, Jelica Vlahović, Tamara Lakičević i Tara Šipetić, a treći Nađa Vlajković, Anastasija Zubić, Maja Kostadinović i Anđela Milošević. U subotu će biti održano i Prvenstvo Srbije za veterane čiji rezultati neće ući u skor za ukupnog pobednika. Boje našeg Kluba na ovom takmičenju braniće trener Zlatko Blašković i Mara Čabrić, koja je nedavno učestovala na Svetskom prvenstvu za veterane u mađarskim Velencima.

Uporedo sa Prvenstvom Srbije za pionire i veterane u subotu će na Savskom jezeru biti održana i treća, poslednja, regata Kupa Srbije posle koje će biti proglašen ukupni pobednik u kadetkoj konkurenciji. Naš Klub će na ovom takmičenju predstavljati dve posade. U dvojcu za kadete veslaće Pavle Đukanović i Đorđe Kostić, a u dubl skulu za juniorke Anja Radinović i Jelena Erić. Partizan je posle dva kola ovog takmičenja prvi u generalnom plasmanu sa 60.250 bodova.

Inače, naš Klub je ove godine već stigao do prvog ukupnog trofeja, budući da su pioniri i pionirke trijumfovali u Omladinskoj ligi Srbije, a posle subotnjih događaja na Adi Ciganliji biće poznato da li ćemo sezonu završiti sa “tripl krunom”. Kvalifikacije u subotu počinju u 10 č, a finala startuju od 12,30 č.

 

Trenutni skor u Prvenstvu Srbije

Klub

Zlata

Srebra

Bronze

Ukupno

Partizan

6.25

4

5

15.25

Smederevo

6

4

2

12

Crvena zvezda

5.75

7.75

3.25

16.75

Danubius 1885

4

1

2

7

Grafičar

2.5

4.75

4

11.25

Čurug

2.25

1

/

3.25

Tamiš

1.5

1.5

2

5

Palić

0.5

/

1.25

1.75

Zreneks 1995

0.25

/

1

1.25

Galeb

/

4

3.5

7.5

Sava

/

/

1

1

VESLAČKI KLUB PARTIZAN