Proteklog vikenda održan prvi test za juniore i kadete

Partizanovi prvotimci proteklog vikenda su se borili za mesto i što bolje vreme kako bi svojim nastupom sebi omogućili da nastupaju za reprezentaciju Srbije. Za naš tim su nastupali: u dvojcu bez kormilara Ranko Samardžija i Dušan Belić, Aleksandar Kuzmanović i Viktor Šušić. U dvojcu bez za kadete pojavili su se naši stariji kadeti Luka Delić i Nemanja Luledžija, dok su u skifu nastupili junior Dejan Jezdimirović, stariji kadet Strahinja Pavišić i njegov mlađi kolega Veljko Kmekić.

Prvi juniorski dvojac u Srbiji, koji je svoj nastup na ovogodišnoj Balkanijadi u Beogradu okitio srebrom, odlično je odveslao test na Savskom jezeru 2x2500 metara, po vrlo teškim uslovima i jakim vetrom u vremenu 09:05.0 i 09:12.6. Drugi juniorski dvojac zauzeo je treće mesto iza Grafičara sa vremenom 09:25.8 i 09:32.6. Samardžija i Belić su svojim nastupom pokazali da na njih treba računati i sledeće godine i ostvarivši ovakav rezultat pokazali da je njihovo mesto u reprezentaciji osigurano.
Kadetski dvojac Luledžija i Delić odlično je veslao postigavši vreme 09:32.0 i 09:38.3, njima tek predstoji sjajna trkačka godina koju će nadamo se završiti na najvišem postolju. U skifu za juniore nastupio je Dejan Jezdimirović  koji je zauzeo ukupno 5. mesto od ukupno 14 momaka iz ostalih klubova Srbije, što za njega uopšte nije loš rezultat. Dok je Strahinja Pavišić zauzeo treću poziciju sa vremenom 10:36.5, a njegov mlađi kolega Veljko Kmekić osmu poziciju sa vremenom 10:56.4.
 
 

VESLAČKI KLUB PARTIZAN