Održana izborna regata na Srebrnom jezeru

U petak 7.08.2020. na Srebrnom jezeru kod Velikog Gradišta održana je izborna regata za Balkanski šampionat za kadete i juniore, Evropsko juniorsko prvenstvo i kvalifikaciona trka za seniore B. Sve ekipe našeg kluba izveslale su maksimalno se zalažući, ovim putem pohvaljujemo sve posade na izuzetnoj borbenosti i ukazanoj želji za pobedom. 

U kadetskoj konkurenciji veslačice našeg kluba u četvercu skul u sastavu Andrea Poleksić, Tamara Lakićević, Jelena Erić i Ljubica Tešamanović bile su prve ispred veslačice Crvene zvezde, i stazu dugu 2000 metara izveslale su za 7:14,32 i na taj način izborile plasman na Balkanski šampionat. 
 
 
Takođe naš kadetski četverac bez kormilara u sastavu Nemanja Luledžija, Lazar Stanimirović, Nikola Letić i Ilija Ivković prošli su prvi kroz cilj sa vremenom 6:45,87 i tako izborili plasman na Ballanijadu. 
Naša junirka Maša Bugarski bila je najbolja u skifu i osvojila prvo mesto sa vremenom 8:06,14. U konkurenciji juniora naši vicešampioni Balkana Dušan Belić i Ranko Samardžija su izgubili od kolega iz Grafičara za  28 stotih delova sekunde. 
Naš veslač Strahinja Pavišić je u kombinaciji sa kolegom iz Grafičara bio najbolji u konkurenciji kadeta u dublu, izveslano vreme 7:01,72. 
Naši mlađi kadeti u četvercu skul nisu uspeli da izbore normu iako su se sjajno borili, u ovom čamcu veslali su Mihajlo Dedić, Luka Višacki, Veljko Kmekić i Danilo Đokić, sjajno su se borili i izveslali svoje najbolje vreme 6:26,96.
 
Ostale rezultate možete pogledati OVDE.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN