Partizan je ponovo Šampion

Proteklog vikenda na Savskom jezeru održano je prvenstvo Srbije u svim kategorijama. Prvog dana takmičenja snage na regatnoj stazi odmerili su pioniri i juniori koji su opravdali očekivanja i potvrdili svoju dominaciju. U četvercu skul za juniorke nastupila je posada Partizana u sastavu Andrea Poleksić, Maša Bugarski, Jelena Erić i Ljubica Tešmanović i opravdale ulogu favoritkinja u ovoj trci i završile sa najsjajnijim odličjem i vremenom 7:23,63. Zatim su se na stazi našli učesnici ovogodišnjeg Evropskog prvenstva za juniore Ranko Samardžija i Dušan Belić koji su trijumfovali sa vremenom 7:41,60. U skifu za pionirke u finalnoj trci imali smo dve predstavnice koje su u izvanrednoj i dramatičnoj završnici do samog kraja došle do zlata, Jana Bugarski i srebro Tea Živković. 

U četvercu bez kormilara nastupili su Ranko Samardžija, Dušan Belić, Aleksandar Kuzmanović i Milan Ibročić i doveslali do srebra sa vremenom 06:31,55 iza posade Grafičara koja je u ovoj trci bila bolja. U trci skifova najbolja je bila Maša Bugarski koja je osvojila zlato ispred veslačice Begeja i Palića.
 
  
 Sledeći takmičari našeg kluba na regatnoj stazi bili su pioniri koji su u disciplini četverac sa kormilarom u sastavu Stefan Kuzmanović, Luka Stevanović, Lazar Ivković, Ilija Panić i kormilar Matija Načić osvojili bronzu u sjajnoj i zanimljivoj trci do poslednjeg zaveslaja, borili su se naši momci i zamalo ostali bez zlata. U istoj trci imali smo još jednu ekipu koja je osvojila 4. mesto Veljko Arsenović, Vanja Antić, Sava Božinović, Maksim Basta  i kormilar Vukašin Mihić. 
 
Naše devojke Miljana Gluščević i Nevena Radić osvojile su zlato u trci dublova za pionirke sjajnim veslanjem došli su do titule prvakinja države.
 
 
Pionirke u četvercu skul ove godine su uglavnom bile prve na svim regatama omladinske lige i Kupa Srbije, jedini kiks dogodio se u u Zrenjaninu gde su bile poslednje, taj neuspeh ih je otreznio i odmah su na sledećoj regati kupa Srbije u veslanj na Paliću dokazale da su zaslužile sve pohvale i zlato na prvenstvu Srbije i na najbolji način opravdale ulogu favorita, čestitamo im a veslale su u sastavu Vanja Trninić, Mia Samardžija, Nađa Vlajković i Maja Kostadinović.
U Trci pionirskih osmeraca osvojili smo srebrnu medalju iza posade Danubiusa, a veslali su Mihajlo Urošević, Marko Musić, Ognjen Đurica, Marko Tešmanović, Aleksa Veljkov, Vukašin Radović, Igor Tasevski, Ivan Sjerobabin i kormilar: Jana Bugarski.
 
U nedelju su na stazu izašli naši najbolji seniori i kadeti. Naše najbolje kadetkinje su opet nastupile u četvercu skul i ovog puta takođe osvojile zlato u sastavu Andrea Poleksić, Tamara Lakičević, Jelena Erić i Ljubica Tešmanović. Aleksandar Beđik je za seniore osvojio čak 3 zlata u skifu, dublu sa Martinom Mačkovićem, i u četvercu bez kormilara sa bratom Nenadom, Martinom Mačkovićem i Milošem Vasićem. 
Martin Mačković se okitio sa dve zlatne medalje i to u dublu sa Acom Beđikom i dvojcu sa Milošem Vasićem. Naš Miloš Vasić takođe je osvojio dva zlata u navedenoj trci dvojaca i četveraca.
Zlato za kadete osvojili smo u disciplinama 
4x KM Nemanja Luledžija, Strahinja Pavišić, Mihailo Dedić i Luka Višacki
 
8+ KM Danilo Đokić, Luka Višacki, Mihailo Dedić, Nemanja Luledžija, Petar Todorov, Nikola Letić, Veljko Kmekić i Strahinja Pavišić sa kormilarom Karlom Radošem
1xKŽ Dina Bukurov bronza
4xSŽ Anja Radinović, Maša Bugarski, Saška Stojčić i Ljilja Jošić (Čurug) bronza
 

VESLAČKI KLUB PARTIZAN