Pripreme najboljih seniora, juniora i kadeta u Tivtu 2021.

Prvi zimski meseci u novoj 2021. godini kao što i sami znate uvek su rezervisani za pripreme veslača, tada oni sa svojim trenerima odlaze u zimske centre ili duž morskih obala kako bi trenirali i svoju formu doveli na zavidan nivo. Najbolji seniori pod vođstvom trenera Nikole Stojića, kao i kadeti i juniori olimpijske nade za 2028. pod rukovodstvom trenera Gorana Todorovića svoje pripreme sprovode u Tivtu u prelepom ambijentu Hotela Palma. Ljubazni domaćini potrudili su se da nam ove dane ulepšaju svojom uslugom koja je perfektna, udoban smeštaj, tople sobe, saune, spa centar, teretana i smeštaj čamaca u krugu hotela. Sve to čini naše pripreme mnogo lakšim, kažu treneri Stojić i Todorović.


 
Najbolji kadeti i juniori našeg kluba, sa ostalim kolegama iz drugih klubova, a sve pod pokroviteljstvom olimpijskog komiteta Srbije a po projektu u otkrivanju mladih talenata za olimpijske igre 2028 u Los Anđelesu otišli su na pripreme sa trenerom Todorovićem 1. januara ove godine i proveli tamo ukupno dve nedelje. Vreme je bilo idealno za trening, uz samo nekoliko kišnih dana, je pokvarila izlazak na vodu, ali su mladi sportisti ipak dosta vremena veslajući. 
 
Danilo Đokić, Nikola Letić, Nemanja Luledžija, Luka Višacki, Strahinja Pavišić, Marko Stefanović i Dejan Jezdimirović vredno su trenirali pod nadzorom trenera Todorovića, koji je ove mladiće svakodnevno pratio, kako na vodi, tako i na trčanju i u teretani, na ergometru.
 
Trener Nikola Stojić je sa najboljim seniorima na pripreme u Tivat stigao 8. januara, a prikolica sa čamcima i opremom za naše najbolje sportiste Miloša Vasića, Martina Mačkovića, i braću Beđik Nenada i Aleksandra, otišla je dan ranije. Naš dvojac Vasić-Mačković, koji su da podsetimo izborili i olimpijsku normu za Tokio, ali zbog pandemije kao što i sami znate OI su odložene za 2021. će već nakon priprema u Tivtu krenuti i put Atine na pripreme sa ostatkom reprezentacije Srbije i kontrolu forme kod Đovanija Postiljonea. Do tada oni će provoditi vreme trenirajući i vredno se spremajući u Tivtu, pod nadzorom našeg do juče najboljeg veslača i kolege Nikole Stojića, a sada njihovog trenera. On je zadovoljan uslovima u kojima treniraju momci i trudi se maksimalno da sve protekne u najboljem redu.
- Momci su se oporavili nakon povreda i bolesti, vredno treniraju i dobro se osećaju, zadovoljan sam kako to sve sad izgleda i forma ide uzlaznom putanjom, trudiću se da ih što pre spremim za kontrolnu trku u februaru, i siguran sam da će overiti svoju vizu za OI u Tokiju - rekao je trener Stojić. O njihovom stranju brine i naš fizioterapeut Marko Bundalo, koji ih redovno priprema za sve napore i oporavlja posle složenih treninga.
 
 
 
Momci veslaju kad god to vremenski uslovi dozvoljavaju, voze bicikl po 70 i više kilometara, trče, posećuju saunu i spa centar. Ovde ćemo provesti 3 nedelje, tačnije do 28.01. a onda se priključujemo ostatku reprezentacije u Atini 5. februara gde ćemo nastaviti svoje pripreme, do izborne trke - rekao je trener Stojić.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN