Novi/stari olimpijski dvojac

Konačno znamo ko će nas predstavljati na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. Vasić i Mačković iako su izborili olimpijsku normu još 2019. godine i postali olimpijski dvojac, ponovo su morali dokazivati svoje kvalitete koji su očigledni bili i u momentu prvog izbora. Ali evo i nakon ovog februarskog vikenda koji je bio kako stresan za kompletnu novu upravu našeg kluba tako i za same sportiste koji su prošli kroz pakao novih i novih trka. Ali konačno posle tri trke u Atini naši momci Martin Mačković i Miloš Vasić izvojevali su dve pobede u dva dana i tako skorom 2:1 pobedili i osvojili put u Tokio na olimpijske igre koje će biti održane nadamo se u avgustu mesecu. Čestitamo i momcima iz drugog dvojca Pivaču i Saviću na izvanrednoj borbi i pokazanoj želji. 


- Oba dvojca pokazala su veoma visok kvalitet, dosta brza vremena bez obzira na nepovoljne uslove na stazi u Atini. Naš dvojac Miloš i Martin sada gleda  ka Tokiju preko evropskog prvenstva u Varezeu 9-11. aprila ove godine. U skifu za muškarce trijumfovao je Aleksandar Filipović, tako da će on i Jovana Arsić u ženskom skifu veslati na ervopskim kvalifikacijama u Varezeu od 5-7 aprila.
 
 
U narednim danima VSS će doneti odluku o sastavljanju posade četverca za kvalifikacije u Lucernu od 15-17. maja od dvojca Pivač/Savić, braće Beđik Nenada i Aleksandra i Dušana Slavnića - rekao je trener Nikola Stojić, vidno zadovoljan rezultatom svojih momaka...
Momci su danas 1.3. sleteli u Beograd vratili se kućama da polako saberu sve utiske i da se psihički pripreme za naredne ovogodišnje izazove. Nadamo se da će pored dvojca, mesto za učešće na Olimpijadi u Tokiju izboriti još neka ekipa iz Srbije, što bi mnogo značilo za naš sport u veoma teškoj godini iza nas.
 

VESLAČKI KLUB PARTIZAN