Bronza na EP za Vasića i Mačkovića

I pored svih muka i problema u proteklom periodu, pandemije Covid 19, možemo je nazvati ludom godinom i bezbroj izbornih trka kroz koje su morali proći ovi sjajni momci, ali izdigli su se oni iznad svega toga i pokazali da su ekipa za velike domete. Ova ekipa na čelu sa svojim novim trenerom Nikolom Stojićem su došli do bronze na EP u Varezeu. Borili su se kao lavovi u Atini  na izbornim trkama da pokažu i dokažu da su ipak oni ta ekipa koja će ići u Tokio, da osvoje to tako željeno odličje koje nam nedostaje u bogatoj riznici našeg kluba.

"Nakon svih dešavanja koja su pogodila naš Savez i klub, promene koje nisu bile nimalo lake ni za mene kao trenera, ali ipak uz svesrdnu podršku mojih dojučerašnjih kolega sa kojima sam veslao zajedno na EP i SP i olimpijskim igrama došlo se do najboljeg rešenja, i do moje postavke za trenera ovog fantastičnog tandema. 
Verovali su u mene kao i Martin i Miloš sa kojima sam imao priliku i da veslam, tako da nije bilo teško da sarađujemo i da zajedničkim snagama dođemo do ovog uspeha, koji je za mene kao trenera jako važan. Osvajao sam odličja raznih boja na svetskim i Evropskim prvenstvima ali nikad prateći ekipu iz čamca ili pored staze, ovo je za mene a i za ove momke jako važno priznanje. Do njega smo došli preko mnogo prepreka i trnja, koje nije bilo lako zaobići. Lakše sam veslajući rušio protivnike na vodi, ali ovog puta bilo je mnogo teže jer od samog starta nisam imao podršku VSS. Dovodila se u pitanje moja stručnost, osporavan sam i kočen sa svih strana od novog rukovodstva Saveza. Ali ipak došlo je sve na svoje mesto, a u tome su mi pomogli i ovi divni momci koji su mi pružili maksimalnu podršku i koji su osvajanjem medalje to i pokazali - rekao je Stojić. 
 
Trka u Varezeu je bila fenomenalna, imali smo sjajne protivnike baš kao da smo u finalu svetskog prvenstva, Hrvati, Italijani, Rumuni, Francuzi, Holanđani, silovito su krenuli braća Sinković, a i sve ostale ekipe, ali nismo se predavali držali smo korak, prvih 500 metara smo malo zaostali, ali onda slede 3x500 metara kao iz filmova naučne fantastike, borba do poslednjeg atoma snage i na kraju zaostatak za prvacima Evrope samo 2 sekunde.
Sad nas očekuju pripreme za OI do kojih je ostalo vrlo malo, ali verujem u ovu ekipu i njihovu spremnost da se maksimalno angažuju kako bi se popeli na taj neosvojivi stepenik zvani olimpijska medalja koju čekamo tako dugo. 
 
 - Jedna velika i fenomenalna trka je iza nas, jaka konkurencija kakva se samo može poželeti, medalja je osvojena zahvaljujući velikoj podršci svih oko nas, a najviše Olimpijski komitet i Ministarstvo omladine i sporta i naravno našeg klubu bez kog sve ovo ne bilo ostvarljivo. Hvala svima, izjavio je Vasić. 
- Presrećan sam što sam sa Milošem uspeo da ostvarim svoj san, medalju na EP u ovakvoj konkurenciji, gledamo ispred sebe i šta nas čeka u narednom periodu. Dosta mukotrpnog rada kako bi došli do najvećeg cilja medalje na OI, presrećan sam i hvala svima, skroman je bio Martin Mačković. 
SAMO NAPRED MOMCI, MI ĆEMO VAM UVEK BITI VETAR U LEĐA, NAPRED PARTIZAN, NAPRED SRBIJA... 
 
 

VESLAČKI KLUB PARTIZAN