VESLAČKI KLUB PARTIZAN Kontaktirajte nas

                                             ORGANIZACIJA

                                             Klub funkcioniše racionalno, efikasno i jednostavno, s obzirom da Upravni odbor, obavljajući svoje funkcije, ne zadire u stručno-sportska pitanja koja su u nadležnosti stručnog štaba Kluba. Ovaj model organizovanja je prepoznat kao uspešan uzor nacionalnim sportskim organizacijama.

Profesionalizam

Profesionalni treneri u VK Partizan se brinu o potencijalnim i aktuelnim reprezentativcima. Naši treneri su ustanovili međunarodno priznatu školu veslanja.

Obrazovanje

Veslanje je, iako spada u red najtežih sportova koji zahteva velika odricanja, napore i mnogo sati treninga, amaterski sport u smislu statusa sportista, odnosno veslača koji se njime bave. Amaterski status naših sportista je doprineo da jedan od njihovih osnovnih motiva bavljenja veslanjem bude akademsko obrazovanje koje većina ostvaruje na najelitnijim američkim univerzitetima, zahvaljujući radu i rezultatima koje su postigli. U poslednjoj deceniji je preko 70 veslača, članova VK Partizan, diplomiralo i magistriralo na najprestižnijim visokoškolskim ustanovama u SAD, čime je, pored epiteta vrhunskih sportista, steklo zvanje akademskih građana.

Finansiranje

Mlade veslače finansiraju roditelji i VK Partizan  sve do njihove potpune afirmacije, odnosno do ulaska u reprezentativne selekcije, kada po jasno određenim kriterijumima Veslački savez Srbije i nadležne državne institucije delimično preuzimaju ovu funkciju.

Ponosni smo što je rezultat navedenog modela rada stabilno funkcionisanje Kluba i ostvarivanje kontinuiteta vrhunskih sportskih rezultata.