VESLAČKI KLUB PARTIZAN Kontaktirajte nas

Uspešan start Partizanovih veslača na Svetskom prvenstvu

Prva disciplina na programu Svetskog prvenstva u veslanju  bila je skif u muškoj konkurenciji. Naš Nikolaj Pimenov bio je drugi u svojoj kvalifikacionoj grupi, iza Japanca Arakave, a u četvrtfinale su se plasirala po dva najbolja veslača iz svake grupe.

U disciplini skif u ženskoj konkurenciji, u šest kvalifikacionih grupa, učestvovale su 32 takmičarke. Jovana Arsić veslala je u poslednjoj kvalifikacionoj trci i ostvarila drugi rezultat iza aktuelne svetske šampionke i pobednice ovogodišnjeg Trećeg svetskog kupa Holanđanke Karolin Florijn , plasiravši se u četvrtfinale.

Dvojac Martin Mačković i Miloš Vasić bio je drugi u kvalifikacijama, sa vremenom 6:25.32, iza australijske posade (6:22.45), čime je obezbedio plasman u četvrtfinale. Veslali su u petoj, poslednjoj kvalifikacionoj trci, a iz svake su u narednu fazu prošla po četiri čamca.

Naš Aleksandar Beđik u kombinovanoj posadi  sa Aleksandarom Filipovićem 

( VK Smederevo)  ostvarili su prvi cilj – plasman u četvrtfinale. U konkurenciji 30 posada završili su četvrti  u svojoj kvalifikacionoj, ali i najbržoj trci u ovoj disciplini. 

Trener veslača Partizana i reprezentacije je Nikola Stojić.