VESLAČKI KLUB PARTIZAN Kontaktirajte nas

Trijumfalno otvaranje sezone u Zrenjaninu

PARTIZAN PONOVO NAJBOLJI
Uspešno je započela i ova sezona 2023. kao i svaka druga u protekle tri decenije, trijumfom najboljeg i nauspešnijeg kluba u istoriji veslanja - Veslačkog kluba Partizan. Sve je započelo sa čuvenom seniorskom trojkom seniora A koji su zauzeli pobedničko postolje od zlata do bronze. Pobedio je naš novi član Rus - Nikolaj Pimenov osvojivši zlato sa najboljim vremenom ikad 5:39,6, iza njega Martin Mačković sa odličnim vremenom za svoju kilažu 5:49,9 i Aleksandar Beđik 5:55,9 bronzani.


Nikolaj Pimenov, Martin Mačković i Aleksandar BeđikJuniorski tim


Jovana Arsić


Zatim mladi Nemanja Luledžija koji je trijumfovao za seniore B sa vremenom 6:06,9 i u istoj kategoriji Marko Stefanović koji je bio 7. i Luka Milanović koji je zauzeo 11. mesto. Jovana Arsić je pobedila u konkurenciji seniorki A sa ličnim rekordom 6:37,1, u konkurenciji seniorki B trijumfovala je naša Jelena Erić koja je osvojila zlatnu medalju sa vremenom 7:27,7. Marko Dojčinović pobedio je u konkurenciji lakih seniora do 75 kg sa vremenom 6:27,0, dok je mladi Ilija Panić u istoj konkurenciji bio 6. sa vremenom 6:45,7.


Nemanja Luledžija


U konkurenciji lakih seniorki pobedila je Andrea Poleksić sa vremenom 7:34,9, u konkurenciji juniora trijumfovao je svetski i evropski juniorski prvak Mihajlo Dedić koji je bio bolji od svog partnera iz čamca Nemanje za 5 stotinki, sa vremenom 6:06,4, a za njim su se ređali naši juniori Lazar Zelenović treći, Danilo Đokić četvrti, Luka Lončar, Mateja Mitrović, Uroš Bogdanov, Nikola Načić, Nemanja Petrović...


Tara Višacki i Tamara Naumović i desno Hana Golijanin i Dunja Simeunović, medalje dodelila Tijana Jovanović član IO VSS iz Partizana


Pioniri 4x: Uroš Milutinović, Danilo Cvjetićanin, Miloš Janošević i David KukićNaše najbolje juniorke bile su Tea Živković koja je zauzela drugo mesto i Mia Samardžija bronzu, a za njima su bile Vanja Trninić i Miljana Gluščević, za kadetkinje je bronzu osvojila Lena Petrović. Na pobedničkom postolju zlatne su bile i naše pionirke u dublu Tara Višacki i Tamara Naumović, a treće mesto zauzele su Hana Golijanin i Dunja Simeunović. Za pionire smo trijumfovali u disciplini 4x koji su zajendičkim snagama stigli do zlata u sastavu: Uroš Milutinović, Danilo Cvjetićanin, Miloš Janošević i David Kukić. Posle svih ovih naših fenomenalnih momaka i devojaka tabela je izgledala ovako, ubedljivo prvo mesto za Partizan. I gle čuda Savez ove godine nije spremio pehare za pobednike i 2. i 3. mesto uz obrazloženje da se to ne radi, previd ili namera, u svakom slučaju opet nam ne mogu osporiti pobedu koju smo pošteno zaslužili, Bravo za ceo tim Partizana, i njihove trenere Stojića, Todorovića, Simovića, Petrovića i Beđika.


Mihajlo Dedić i Lazar Zelenović


Laki seniori: Marko Dojčinović


Andrea Poleksić pobedila za lake seniorke (levo) i Mia Samardžija za juniorke (desno) osvojila bronzu

REZULTATI