VESLAČKI KLUB PARTIZAN Kontaktirajte nas

Vera u uspeh donosi rezultat

Bronzana medalja za Jovanu Arsić


Nakon završenog Evropskog prvenstva u veslanju koje se prethodnog vikenda održalo na Bledskom jezeru u Sloveniji i velikog uspeha naših veslača, gde je najzapaženiji uspeh imala naša Jovana Arsić osvojivši bronzanu medalju, trener svih seniorskih ekipa učesnika Evropskog prvenstva Nikola Stojić, osvrnuo se na postignute rezultate: „Jovanina bronza na Evropskom prvenstvu došla је nakon dve godine zajedničkog rada. 


Tokom pripremnog perioda, kao i na trkama u Atini i Piediluci, bila je konstantna i stabilna. Što se tiče samog Evropskog prvenstva, odlično je veslala iz trke u trku što je rezultiralo osvajanjem trećeg mesta u finalnoj trci. Nastavljamo dalje ka sledećem cilju i verujem da može još da napreduje i da se približi svetskoj prvakinji iz Holandije. Nakon par dana odmora nastavljamo sa pripremama za Svetsko prvenstvo, u okviru kojih nas očekuje i nastup na Svetskom kupu u Lucernu početkom jula, dok je ove godine Beograd organizator Svetskog prvenstva od 3. do 10. septembra”. 

Stojić se osvrnuo i na podršku države koja je prepoznala naše veslače kao prave sportske ambasadore: „Veliku zahvalnost dugujemo Ministarstvu sporta i državi Srbiji, na podršci vrhunskom sportu u pohodu na Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Takođe, bez podrške Olimpijskog komiteta Srbije ne bismo uspeli da ostvarujemo rezultate, koje postižemo poslednje tri sezone, i zbog toga veliko hvala predsedniku OKS Božidaru Maljkoviću i generalnom sekretaru Đorđu Višackom“.  

Jovana Arsić je nakon osvajanja bronzane medalje, sumirala utiske sa pomenutog takmičenja:  „Veoma sam zadovoljna postignutim uspehom, pogotovo kada se osvrnem na činjenicu da sam pre samo šest meseci bila odlučna u tome da prestanem da veslam. Tada sam obavila ozbiljan razgovor sa trenerom Nikolom Stojićem i donela odluku da se fokusiram i maksimalno posvetim veslanju. Shvatila sam da moram da promenim sebe, a ne da se trudim da menjam ljude oko sebe. 

Ono što je bitno da napomenem je da sam prvi put osetila podršku trenera i pravi sistemski rad koji se kontinuirano sprovodi od početka naše saradnje, gde je evidentan napredak u mom radu. Verovatno će sada svi reći kako su oduvek znali da ja to mogu, ali jedno je misliti da možeš a drugo zaista uraditi. Ovo je bio težak posao za sve nas. Otvorili smo vrata za velike uspehe. I slobodno mogu da kažem da je Stojić uspeo da me usmeri i istrenira da ja to stvarno i uradim”.

Stojić je dao i kratku analizu za ostale ekipe koje su takođe imale zapažene rezultate na Evropskom prvenstvu:   „Dvojac Vasić - Mačković, nažalost, u finalnoj trci nije pokazao svoj maksimum, ali i sam plasman među šest najbolje plasiranih ekipa, već treću godinu za redom, je sjajan rezultat. Nakon „uzburkane vode” tokom prethodnih meseci, verujem da će stvari doći na svoje mesto i da ćemo na Svetskom prvenstvu biti dosta bolji. Osvajanje jedanaestog mesta govori da je dubl skul Filipović - Beđik imao paklenu konkurenciju. 

Dovoljno je reći da se Francuska posada, olimpijski i svetski šampion, nije plasirala u finale. Svakako glavni cilj u ovoj sezoni je da ostvarimo olimpijsku normu na Svetskom prvenstvu. Skifista Pimenov osvajanjem četvrtog mesta u B finalu pokazao je da ima veliki potencijal. Od skoro se pridružio našem timu i verujem da će uskoro pokazati svoj kvalitet, „Potrebno je strpljenja i malo dužeg zajedničkog rada”, izjavio je Stojić i još jednom ponovio da je Svetsko prvenstvo koje će se održati u Beogradu, za sve naše ekipe „kruna” ove sezone.   

Svim našim veslačima želimo puno uspeha na narednim takmičenjima.