03/08/2022

Osmerac koji obećava

Budućnost veslanja


Dok se polako sležu utisci posle osvajanja titule Svetskih prvaka u dvojcu, ne možemo a ne pomenuti i drugi deo ekipe koji je bio učesnik SP. Naime, imao je naš klub još jednu sjajnu obećavajuću ekipu osmerca na SP, mladići godinu dana mlađi od osvajača medalje. Prošli su ovi momci zajedno sa trenerima kroz pakao kvalifikacija za SP. Osporavani, zaustavljani, kočeni, ali na kraju ipak izborili svoje mesto na letu za Vareze. Bilo je dosta problema, prošli su preko trnja ali na kraju se popeli "do zvezda".
Vremenska norma je ispunjena, ali ne i dovoljno dobra za žestoku konkurenciju koja je ove godine bila sjajna. Ali treba imati u vidu da su ovi momci, tek krenuli da se penju juniorskom stazom ka osvajanju vrha. Trener Goran Todorović je uz pomoć kolege Nikole Simovića (obojica bivši uspešni veslači Partizana) radio sa ovom ekipom "mladih juniora" i uspeo da ih za kratko vreme osposobi za sve napore koje ih tek očekuju.
Borili su se žestoko koliko su im to stariji i iskusniji protivnici dozvolili, na kraju sjajno 9. mesto, što nije mala stvar.
Bile su tu pored naših momaka sjajne ekipe Nemačke, Amerike, Rumunije, Australije, Italije, Ukrajine, Velike Britanije, Kine i Francuske, naši su momci u B finalu uspeli da savladaju Ukrajinu sa vremenom 5:48, 86 i osvoje 9. mesto. Odličan rezultat i sve čestitke trenerima i ovim dobrim momcima čija vam imena dajemo na kraju ove divne priče o njima do sledeće godine kad očekujemo i nagradu za trud i rad. Ali jedno je sigurno Partizan i srpsko veslanje ne moraju brinuti za budućnost jer su tu:

Marko Dojčinović, Veljko Kmekić, Luka Višacki, Uroš Bogdanov, Luka Lončar, Danilo Đokić, Strahinja Pavišić, Mateja Mitrović sa kormilarom Andrejem Kovačevićem.
Bravo momci i puno sreće u daljem radu i očekujemo od vas titulu prvaka države u oktobru.

Treneri Todorović i Simović sa momcima
crossmenu