03/10/2022

Partizan piše istoriju

Titula broj 32

Predsednik Ivan Brajtigam sa takmičarima
i novim peharom u ruci, broj 32.

Da li više i vredi brojati? Istorija veslanja je ispisana već odavno, pobede se nižu godinama, a veslanjem u Srbiji kao da se bavi samo Partizan. Nigde i niko ne može da priđe ovoj brojci ni u najluđim snovima. Iz godine u godinu kao po starom dobrom pravilu u vrhu je samo naše ime. Izmišljaju nova pravila, novi način bodovanja samo kako bi oborili crno-bele sa trona, ali ni to im ne uspeva. Ne postoji način kojim se mi možemo zaustaviti, nadaju se da mogu da nas sruše, ali kad krene prvenstvo Srbije zlatne medalje samo pljušte, i ne samo zlata, tu je i najveći broj srebra i bronzi. Deca kao po starom dobrom receptu kuvaju pobede u loncu uspeha iz generacije u generaciju, ne misleći nijednog trenutka da suparnicima prepuste i daju i tračak nade.

"Završavamo ovu sezonu na najbolji mogući način. Osvajanjem titule državnog prvaka stavljamo tačku na jednu od najuspešnijih godina za nama. Učešćem naših olimpijaca i ovogodišnjih osvajača svetskog i evropskog zlata u juniorskoj konkurenciji, kao i svih takmičara u mlađim kategorijama koji su na najbolji mogući način reprezentovali svoj klub, dokaz je da radimo dobru stvar i obaveza da narednih godina postižemo još bolje rezultate“, izjavio je Ivan Brajtigam, direktor veslačkog kluba „Partizan“.

"Nakon prvog dana takmičenja u juniorskoj i pionirskoj konkurenciji i osvojenih šest zlatnih, pet srebrnih i tri bronzane medalje, predvođeni našim zlatnim dvojcem - Mihailom Dedićem i Nemanjom Luledžijom i osmercem sa kormilarom - osvajačima devetog mesta na ovogodišnjem svetskom prvenstvu, ne moramo da brinemo za budućnost reprezentativnog veslanja u Srbiji" – zaključio je Goran Todorović, trener koji je sa Mihailom i Nemanjom, ove godine uspeo da osvoji svetsko i evropsko zlato u dvojcu bez kormilara.

"Drugog dana takmičenja nastupali su naši najbolji kadeti i seniori, koji su sa devet zlatnih, četiri srebrne i pet bronzanih medalja potvrdili rezultate prvog dana takmičenja. I pored izostanka Miloša Vasića, proslavljeni reprezentativci i članovi veslačkog kluba „Partizan“, Martin Mačković i Aleksandar Beđik kao i naša Jovana Arsić su u svojim disciplinama izveslali trke bez konkurencije. Trener Nikola Stojić je kombinovao četverac bez kormilara sa juniorima od kojih imamo velika očekivanja, a sada, nakon osvajanja prvog mesta potvrdilo se da su spremni za najviša dostignuća“ – konstatovao je Mačković

Šta reći, nego sve čestitke deci, trenerima, Upravi kluba.

Bravo Bravo i Bravo i samo nastavite tako...

REZULTATI FINALA DRUGOG DANA TAKMIČENJA

REZULTATI UKUPNO

GRUPNA SLIKA: Takmičari sa predsednikom Brajtigamom, trenerima Stojićem, Todorovićem, Beđikom, Simovićem i Petrovićem
crossmenu