01/08/2022

Dupla kruna - Evropa i Svet pod nogama

Dvojac piše istoriju

Luledžija, Dedić i Goxy - svetski prvaci

Mihajlo i Nemanja sa trenerom Todorovićem

Šta reći sem dubok naklon, kapa dole ovim mladićima koji su pokazali kako se bori za svoju zemlju, za svoj klub. Dugo će se prepričavati svaki deo trke izveslane u Varezeu, kako na EP tako i na SP. Za nešto manje od dva meseca ovi momci pod izvanrednom dirigentskom palicom našeg trenera Gorana Todorovića osvojili su ne samo dva zlata nego i srca svih ljubitelja veslanja u našoj domovini. Postavio je Goxy sve karte na svoje mesto, svaki segment obradio do detalja i preneo svoje vrhunsko znanje na ove mladiće, godinama sticano, i pokazao da je stručnjak za vrhunski rezultat. Motivator kakvog treba imati svaki tim u svim sportovima. 

"Uzimali" su mu posade pred velika takmičenja godinama i od njih pokušavali da "naprave" nešto, ali sada je jasno, falio je taj "final touch" koji samo veliki treneri kakav je naš Goran Todorović imaju. 

A šta reći o Mihajlu i Nemanji, mladići koji su još kao pioniri bili kao dva "pit bula", uvek grizli i borili se do samog finiša, bez respekta prema protivnicima. Prave borce od samih njihovih početaka tada su brusili i treneri koje ne treba zaboraviti, Rastko Petrović i Ivan Ninković, koji su bili zaduženi za njihove prve "korake" u čamcima. 

Izbrusili su se, postali pravi, vrhunski šampioni vredni pažnje, treba čuvati takve bisere, nagraditi ih, zadržati u vrhu, na Savezu i rukovodstvu VSS-a je da pokaže volju i želju da njih dvojicu i sve ostale mlade momke slične njima, a ima ih, "zadrži" doda im vetar u leđa i sačuva u riznici Srpskog veslanja. 

Važno je pomenuti da je ovo rezultat koji niko nije uspeo da ostvari u srpskom veslanju, objedinjene titule Evropskog i Svetskog prvaka na samo sekundu slabije od svetskog rekorda, za manje od dva meseca. Veliku podršku i zahvalnost dugujemo celom timu koji je bio oko naših momaka, fizioterapeut Vladimir Radulović, doktor Milan Babić, roditelj Ognjen Luledžija, predsednik kluba Ivan Brajtigam, i celo rukovodstvo kluba. Zahvalnost dugujemo i Olimpijskom komitetu i Ministarstvu omladine i sporta, bez čije podrške ne bi uspeli… 

Bogovi veslanja, šta reći, još jednom bravo za sve i čestitke svima…

TANDEM SNOVA: Nemanja Luledžija i Mihajlo Dedić
crossmenu